Попаднах на този цитат онзи ден: „Ако някой се върне, е твой, а ако не - не е предопределен да бъде“ или нещо подобно. И ме накара да се чудя.

Помислих си, добре, ако някой те обича и ако е предназначено да бъдете заедно, защо би си тръгнал?

Отново и отново някой от миналото се опитва да влезе в живота ми. Мъжете, с които излизах преди месеци и дори години, винаги ме молят за втори шанс.
Всеки мъж, с когото се срещах, беше различен и всеки от тях имаше своя собствена причина, поради която си тръгна. Не бяха готови, времето не беше правилно или може би осъзнаха, че не могат да ми дадат всичко, което исках. Може би са се променили и сега са готови. Може би този път са истински и честни. Но не ме интересува, трябваше да ме задържат, когато ме имаха. На този етап вече нищо, което казват или правят, няма значение.

Тези мъже посетиха сърцето ми за кратко, изследваха тялото ми, играеха с ума ми и ме оставиха с горчив вкус в устата. Оставиха ме да държа счупени парчета от сърцето си и не им пукаше.

Оставих ги в миналото и нямам никакви намерения да ги връщам в живота си. Пожелавам им обаче добро и се надявам да са щастливи.

Вярвам, че хората се променят и във втория шанс, но мисля, че когато най-накрая намериш единствения, нищо не може да ти попречи да бъдеш с този човек.

Защото когато някой наистина те обича, не си тръгва.

Не искам мъж, който се връща, а такъв, който не си тръгва.

Разбирам, че невинаги оставането ще бъде най-лесният избор. И когато възникнат спорове и разногласия, винаги ще бъде много по-лесно да си тръгнеш, отколкото да се справиш със ситуацията. Но въпреки че ще бъде много по-трудно да останеш с мен - искам мъж, който ще остане, за да решава проблемите, вместо да си тръгва, когато нещата станат трудни.

Искам мъж, който да не си тръгва, когато съм най-лоша. Искам мъж, който да остане до мен в дните, когато не съм най-лесна за обичане. Той ще остане и никога няма да спре да се бори за мен, защото знае, че и аз бих направила същото за него.

Искам мъж, който ще остане и ще се изправи с непознатото в мен. Знам, че нашето пътуване ще бъде като влакче в увеселителен парк. Но никой не казва, че любовта винаги ще бъде лесна. Да ме обича ще бъде вълнуващо преживяване с възходи и падения, а ако остане с мен - ще трябва да се подготви за неочакваното, защото ще има много неща, които ще бъдат извън нашия контрол. Но заедно ще се справим с всяко предизвикателство и няма да позволим на нищо да ни победи.

Искам мъж, който ще има свободата да излезе през тази врата и никога да не поглежда назад, но ще избере да не си тръгва, защото знае, че доброто побеждава лошото. Ще остане, защото знае, че това, което има с мен, няма да може да намери никъде другаде. Ще остане, колкото и трудно да е. Ще остане с мен, дори когато ще му е много по-лесно просто да стане и да си отиде.

Искам мъж, който остава. Мъж, който знае колко рядко е да се намери жена като мен, който ще ме държи и няма да ме пусне. Искам мъж, който наистина ме вижда - не само вижда физическите ми черти, но и истинската ми същност. Искам мъж, който вижда доброто и лошото. Мъж, който вижда, че съм далеч от съвършенството и грозните части не го плашат.

Веднъж в живота си просто искам мъж, който не си тръгва. Уморена съм от такива, които си тръгват. Уморена съм да започвам отначало.

Искам мъж, който ще ще остане и построи постоянен дом в сърцето ми. Искам мъж, който разбира, че невинаги ще бъде лесно. Невинаги ще бъде просто. Ще стане трудно и сложно. Но обещавам, че ще си струва. Обещавам, че никога няма да се откажа от него. И обещавам да се погрижа той винаги да се чувства обичан и ценен.

Никога няма да го напусна - стига той винаги да остане с мен.