Никога не съм мислела, че мога да вляза в „почти връзка“ – такава, която започва и завършва бързо. И никога не съм мислела, че „почти връзка“ също може да ми разбие сърцето.

В „почти връзките“ има потенциал за действителна връзка. Може да се превърне в такава, нали? И точно в това се състои провала. Продължаваш да се надяваш и да се молиш, че ще се превърне в нещо красиво. Продължаваш да мислиш, че ще стане, докато не ти напише съобщение, че е променил решението си.

Продължаваш да мислиш, че ще се превърне в любовна история, докато той наистина не промени решението си и не си тръгне.

Бях сигурна, че ще се справя с това момче. Почувствах се зашеметена, когато го видях. Сърцето биеше лудо в гърдите ми, когато бях с него и се чувствах без дъх в негово присъствие. Представих го на приятелите си. Останах да спя при него. Разказах му най-дълбоките си тайни. Целунах го така както можех да целуна само гадже. С радост го оставих да влезе в живота ми.

И никога не съм очаквала той да си тръгне.

Никога не очакваш хората да те предадат, когато имаш високо мнение за тях. Никога не очакваш да си паднеш по някого, който има дързостта да ти направи това. Но понякога хората те заслепяват.

Хората променят мнението си за един ден. Хората си тръгват.

Мислех, че това е по моя вина, ако трябва да съм честна. Изглеждаше, че е направил завой на 360 градуса. Един ден ме целуваше и ми казваше, че съм красива, а на следващия се сбогуваше без угризения. Мислех, че аз съм проблема. Можех ли да направя нещо, за да променя мнението му? Можех ли да кажа нещо нередно?

Но изобщо не бях виновна. Вината беше негова. Той не беше готов. И намери още едно малко нещо, с което да си играе скоро след това.

С „почти връзките“ винаги ще има въпроси. Но не е твоя вина, ако нещо се обърка. Ако той си тръгне, не си виновна ти. Не заради това, което си казала или какво си направила. Просто е той. Това е негов проблем и негова загуба.

„Почти връзките“ могат да бъдат невероятно разбиващи сърцето.

Дори повече от раздяла с половинката ти. Защо? Защото може да се случи внезапно, без предупреждение. И може да свърши зле. Обикновено става точно така.

Не подлагай себе си на това. Не давай сърцето си на някого, който не е готов. Не позволявай на „почти връзка“ да разбие сърцето ти. Не кани никого в живота си, без дори да го питаш какво иска или как вижда бъдещето си. Направих грешката, че не питах. Направих грешката да се влюбя. Направих грешката да се доверя на някого, който смятах, че никога няма да иска да ме счупи. Оказа се, предполагам, че не го познавах достатъчно добре.

Хората вършат гадни неща. И това не означава, че са лоши, не означава, че нямат сърца. Това просто означава, че, за съжаление, са били на друга страница.

Не са били готови за светлината, която сияе толкова ярко. Не са били готови за твоя блясък.

Ще те боли, когато те напуснат. Няма да можеш да дишаш, скъпа. Така е в „почти връзките“. Винаги ще те нокаутират.