Знам, че понякога „довиждане“ означава просто „ще се видим скоро“. Не е завинаги. Означава, че в друго време или може би друг живот, нещата ще бъдат различни. Но понякога това довиждане отнема по-дълго от очакваното.

И това се случи с нас.

Ти беше огромна част от живота ми. Ние бяхме като едно цяло. Бяхме заедно, дори и когато не бяхме. И по някаква причина си мислех, че ще си останем така. И че можем да бъдем същите хора заедно.

И макар и светът да ни дърпаше в различни посоки, аз смятах, че можем да запазим всичко добро.

Защото в крайна сметка трябваше да бъдем заедно.

Да бъда с теб и ти да бъдеш част от моето сърце трябваше да означава, че никога нямаше да науча колко трудно може да бъде да си вземеш довиждане.

Но тогава всичко се промени. Всичко се срина, а аз бях губещата страна. Или пък и двамата изгубихме? Честно казано и аз не знам.

Но това, което знам, е, че не подозирах колко дълго може да отнеме едно "довиждане". Това е различно от това да те преодолея, защото взаимно разбихме сърцата си. Не ти моето или пък аз твоето.

Ние някак си се отдалечихме с времето. Беше толкова бавно, че понякога ми се струваше, че нищо не е приключило.

Тъй като сърцето ми още държеше на теб. А умът ми все още беше обзет от спомените. Всичко, което имахме и всичко, което планирахме.

Това го проточи – спирането, започването отначало, идването, тръгването.

За твърде дълго време аз смятах, че някак си можем да намерим обратно пътя един към друг. Разбира се, никога не те питах дали се чувстваш изгубен, но знаех, че е така.

Може би беше несигурността. Може би защото с теб никога не трябваше да се тревожа дали теб те е грижа или не. Никога не ми се налагаше да се чудя дали се преструваш.

Не казвам, че никога няма да се науча как отново да ти кажа здравей, защото ще го направя.

Но знам и това, че беше много по-лесно да се преструвам, че всичко е наред, отколкото най-накрая да призная, че всичко беше приключило завинаги.

Искам само да знаеш, че нищо в живота ми не е било по-трудно от това да науча колко дълго може да отнеме едно „довиждане“.