„Никога не допускай жена до сърцето си.

Ако в живота ти няма място за истинска, неподправена радост. Ако си безсърдечен и егоистичен. Силната жена няма нужда от твоите игрички.

Никога не допускай жена до сърцето си.

Защото в мига, в който я допуснеш до себе си, тя става „ревнива, раздразнителна, подозрителна и досадна“. Не защото тя е такава по принцип, а защото ти се държиш тиранично и егоистично. Защото не приемаш критика и чуждо мнение. Тя може да е непреклонна, но ако се държиш с нея така, както трябва, тя ще ти даде всичко, на което е способна.

Никога не допускай жена до сърцето си.

Ако не искаш тя да преобрази дома ти – от мазето до покрива. Тя ще го изрисува с ярките цветове на щастието и живота. Тя ще ти отнеме спокойствието, но ще ти донесе топлина, смях и прекрасни спомени. Ще те накара да се почувстваш цял, достатъчен. Ако това не те привлича, не допускай жена в дома си.

Никога не допускай жена до сърцето си.

Защото жената е нерешителна, първо ще ти казва „да“, после „не, накрая – „може би“. Защото жената не иска да следва план, защото често не знае какво иска. Но ако ѝ угодиш, тя ще ти върне „услугата“ двойно. Довери ѝ се и тя ще ти разкрие сърцето си. Изслушвай я, но не чрез думите, а чрез ритъма, който звучи в нея.

Никога не допускай жена до сърцето си.

Защото тя ще ти говори за любов. Не за онези захаросани глупости, а за онази чувствена, неподправена любов. Истинската жена е мъдра, тя знае как да обича, как да съблазнява как да разтопи сърцето ти като горещ карамел.

Никога не допускай жена до сърцето си.

Ако искаш да водиш спокоен и скучен живот. Ако не си готов да поемеш отговорност за грешките си. Ако не си съзрял достатъчно, за да обичаш друг човек. Тогава не допускай жена до сърцето си, защото тя само ще страда. Но ако си готови да обичаш и тя ще те обича, независимо, че грешиш, независимо, че не си съвършен – тя ще те обича.

Никога не допускай жена до сърцето си.

Ако не си готов да слушаш. Ако на всеки проблем искаш да намериш решение, но никога не слушаш със сърцето си. Понякога жената няма нужда от съвети, тя има нужда от топла прегръдка и нежна целувка по челото. Не я допускай до себе си, ако в сърцето ти няма нежност и добрина.

Никога не допускай жена до сърцето си.

Ако не искаш да познаеш какво е уют и истинско семейство. Защото жената с добро сърце заразява всеки с добрината си. Защото тя обича да раздава любовта си и превръща всяка къща в дом.

Затова, ако не си готов – не допускай никоя жена до сърцето си. Защото тя ще промени живота ти завинаги и ще направи всичко по-хубаво.“

Хейзъл Ескаланте