На 26.11. в 17:00 часа настъпва Новолуние в знака Стрелец. Тогава градусите от движението на Луната ще съвпадат с тези на Слънцето. Знакът Стрелец е най-оптимистичният и авантюристичен знак от зодиака. Той отговаря за правото, философията, общуването с чужденци, пътуванията в чужбина, висшето образование, но също така насочва погледа ни към големия смисъл, голямата картина.

Действието на събитието ще се усеща най-силно на 26.11. и на 27.11., най-вече в сферите на влияние на знака, в който се случва то.

Дните около Новолунието са подходящи за заявяване на гледна точка, приключване на съдебни дела, изготвяне на стратегия за бъдещи действия и изясняване на позиции, както в личните, така и в професионалните взаимоотношения, но не са добри за стартиране на проекти, завеждане на дела започване на лични или професионални партньорства, отдаване на нова учебна дисциплина, купуване на стоки или недвижимо имущество.

Съвпадът на двете Светила много силно ще повлияе на преценките ни и ще внесе авантюристична нотка в действията ни, поради тази причина е важно да сме внимателни с нещата, с които се захващаме, както и при разговорите и общуването ни със заобикалящите, понеже не е изключено да изтърсим нещо недомислено или обидно и да си развалим отношенията с някого.

Най-силно ще усетят Новолунието подвижните знаци Стрелец, Риби, Близнаци и Дева, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Много е вероятно те да успеят да погледнат ситуацията, в която се намират в перспектива и да намерят верния подход или решение за нея.

В личен план са вероятни срещи с интересни хора, които по един или друг начин ще се окажат ключови за по нататъшните им решения и действия.

Водните знаци Скорпион и Рак ще усещат силна нужда да черпят с пълни шепи от живота и да му се наслаждават и на моменти е възможно да са доста крайни със заобикалящите ги, ако по един или друг начин им развалят комфорта.

Въздушните знаци Водолей и Везни с голяма лекота ще взимат решенията си и ще са силно убедени в правотата си. При всички случаи е добре да не са прекалено крайни с най-близките си хора, за да не наранят някого с категоричността си.

Земните знаци Козирог и Телец ще изживеят периода около Новолунието доста романтично и в търсене на близост с друг човек. При тях е възможно да изникнат непредвидени събития в работата им, към които ще им се наложи да се напасват.

Огнените знаци Лъв и Овен ще имат желание да комуникират интензивно с другите.и да са в центъра на събитията. При тях не са изключени кратки пътувания или закупуване на средства за комуникация или транспорт.