Новозеландската министърка по въпросите на жените Джули Ан Джентър от партията на зелените изуми всички, решавайки да стигне до родилното отделение с колелото си.

Тази неделя бременната в 42-ата седмица Джули публикува снимка на себе си и партньора си в Инстаграм, съобщавайки, че се отправя към родилното.

Към снимката Джули пише: „Каква чудесна неделна сутрин за каране на колело... към болницата, за да родя най-накрая. Пожелайте ни успех! (Аз и партньорът ми отиваме до болницата с колело, защото не остана място за нас в колата... но пък така ще се заредя със страхотно настроение!).“

Тъй като първото бебе на Джули очевидно не бързало да се ражда, тя отишла в болницата, за да може лекарите изкуствено да предизвикат раждането. Засега говорителите на партията не съобщават дали бебето се е родило.

38-годишната Джентър, която е и помощник-министър на транспорта, е върл привърженик на велосипедите и когато обяви бременността си, се пошегува, че ще трябва да сложи допълнителна седалка на велосипеда си.