Флиртуването понякога се оказва доста сложна и трудна материя, като малцина я владеят до абсолютно съвършенство. В тази статия сме подбрали най-интересните и полезни съвети относно това изкуство.

1. Гледайте винаги да сте близо до човека, с който искате да флиртувате - винаги се въртете около обекта на желанията си, уж случайно. Срещайте неговия поглед и веднага отмествайте очи. След това отидете например в някое други помещение, ако сте на парти, уж да вземете нещо. Ако ви последва значи сте успяли.

2. Насочете погледа си между очите и устата на човека срещу вас - по време на разговор винаги гледайте събеседника си първо в устните и след това преместете погледа си към неговите очи, но нежно, с усмивка и леко облизване на вашите устни.

3. Опитвайте се да имате постоянен контакт - отново уж небрежно гледайте да се докоснете до него, като е много важно този контакт да бъде кожа-кожа. 

4. Задавайте основни въпроси - първоначално задавайте основни въпроси, като например къде живее, какво работи. Ако се окаже, че човекът срещу вас обича да говори за себе си, продължете с въпросите. Така ще му направите впечатление, че наистина се интересувате от него.

5. Кажете някой виц - тук обаче трябва да сте убедени, че вицът или смешната история, която ще разкажете е наистина много смешна. Всеки човек бива привлечен от друг, който има добро чувство за хумор и може да го разсмее.

6. Комплиментите са много важни - опитвайте се постоянно да правите комплименти на човека остреща, като трябва да ги замаскирате, сякаш сте казали нещо съвсем небрежно. Всеки обича комплиментите, няма какво да се лъжем, без значение какви са.

7. Винаги, когато можете правете контакт с очите - това е много важно и за това е хубаво да се опитате да задържите погледа си за няколко секунди.

8. Вярвайте в себе си - това е едно от най0важните неща, да вярвате в себе си, че сте достойни именно за този човек.

9. Дразнете обекта на желанията си, но леко и елегантно - понякога, ако това се прави с мярка разбира се, ефектът е поразителен, защото така провокирате интереса на човека отсреща.

10. Винаги се усмихвайте - няма нищо по-привлекателно от човек, който се усмихва, както с уста, така и с очи.

11. Използвайте сарказъм - това обаче е нож с две остриета. Трябва добре да владеете изкуството на сарказма, за да не изпаднете в неловка ситуация.

12. Винаги харесвайте постовете им в социалните мрежи - все пак не прекалявайте, за да не изглеждате прекалено нуждаещи се. Харесвайте по-голямата част от постовете на човека, който искате да свалите, като наблегнете на тези, които никой не е харесал или много малко хора са харесали. Така определено ще изпъкнете.

13. Просто бъдете себе си - няма нищо по-интересно от човек, който е себе си и не се опитва да бъде някого другиго. Това се среща много рядко в днешно време и, ако човека, който харесвате цени това, то давайте смело напред, ако пък ли не - нягайте в другата посока.

14. Снимки на кучета - понякога имат ефект, ако човека срещу вас харесва тези мили животинки и разбира се усетете кога е подходящият момент, иначе ще изглеждате малко нелепо и рискувате да се изложите.