Хубавото вино и добрата храна от векове вървят ръка за ръка, водещи към едно изискано кулинарно преживяване за сетивата. Как обаче да комбинирате храната си с най-подходящото според вкуса й вино? Представяме ви списък с идеалните комбинации на виното и храната. В него са поместени основните сортове вино и типовете ястия, с които най-добре се комбинира всяко от тях. Той е незаменим помощник, ако искате да се изявите като истински експерт.
Шампанско
Шампанското се комбинира най-добре със солени храни, заради леко сладникавия си вкус.
Совиньон блан
Совиньон бланът е иделният партньор на ястия с дресинг.
Пино гриджо
Пино гриджо е сорт, който пасва идеално на ястия с бяла риба.
Шардоне
Шардонето е идеално, ако смятате да консумирате тлъста риба или такава с тежък сос.
Ризлинг
Ризлингът се комбинира перфектно със сладки или пикантни ястия. Ризлингът е идеалното вино, ако смятате да консумирате индийска или азиатска храна.
Мускат
Идеалното вино за плодови десерти.
Шампанско Розе
Ако търсите вино, което да комбинирате с почти всичко, това е идеалният избор.
Розе
Любимото на много хора розово вино е идеалният партньор за ястия със сирена.
Пино Ноар
Помислете си за земни вкусове, които да комбинирате с пино ноар, гъби и трюфели, например.
Малбек
Това силно вино, с ясно изразен вкус, се комбинира идеално със сладко-пикантни сосове за барбекю.
Зинфандел
Това провинциално вино със силен вкус се комбинира идеално с пастети, мусове и терини.
Каберне совиньон
Няма да сбъркате, ако комбинирате каберне совиньон със сочни, червени меса.
Сира
Сира е сорт, който се комбинира идеално с много пикантни храни.