Здравей, прекрасна мамо,

Надявам се, че моето мъничко тяло и детските ми дейности (които са законни, защото все пак съм дете) не ви притесняват много. Вие с татко се грижите за мен с цялото си внимание, но често се оказвате изтощени. Въпреки това работите неуморно, за да ми осигурявате всичко, от което едно бебе има нужда. Как изобщо успявате? Не се ли изморявате? Не ви ли писва понякога? Изненадан съм, но в същото време и благодарен!

Е, мила мамо, мисля, че ти си свръхчовек, който е изпратен на земята от Бог, за да използва силата си, за да спаси света, но не само, твоята основна задача е да ме обичаш с цялото си сърце и да се грижиш за мен и за татко, за нашето семейство. Не си мисли, че никой не признава усилията ти, че никой не вижда умората ти. Ние знаем, че благодарение на теб сме това, което сме.

Добре! Позволете ми да ви разкрия и да опиша днес чрез това послание до вас колко много ви дължа и колко много ви ценя!

Привет, скъпа мамо, тук е твоето обичано бебе...

Искам да ти благодаря за всичките усилия и енергия. Искам да ти благодаря за всички безсънни нощи, за това, че си изтърпяла всички трудности, създадени от мен. Благодаря ти, че не си ме оставяла в дните и нощите, когато толкова много съм палувал и плакал... Истината е, че имам нужда от теб. Винаги съм имал и винаги ще имам! Твоето сърце е моят дом, мамо.

Когато съм в прегръдките ти, усещането е, както когато бях в корема ти. Чувам сърцето ти, усещам аромата ти, усещам топлината ти и няма нищо по-хубаво от това!

Обещавам, че докато раста, всеки ден ще се радвам, че ти и татко сте мои родители, всеки ден ще имам нужда от вас, всеки ден докато съм жив ще бъдете в сърцето ми..

Знам, мамо, че понякога си много унила, знам, че си и много уморена, знам, че правиш всичко по силите си, за да съм добре аз, но знаеш ли, докато мигнеш и вече ще съм голямо момче. Ще мога сам да се обличам и да се къпя. Ще мога да си готвя и сам да си чистя стаята. Ще ти помагам с каквото мога.

Обичам те, мамо. Обичам те толкова много...

Скъпа мамо, опитах се с всички сили да изразя чувствата си с думи, но мисля, че не успях да пресъздам всичко онова, което чувствам, защото то не може толкова лесно да се опише с думи. И за това разчитам на вас, тъй като вие ще ме научите да говоря и да се изразявам по начин, по който ще бъда разбран от всички. Когато ще ме научите на това умение, аз ще се изразявам по-ясно, въпреки че през първите няколко дни ще заеквам в бебешкия си глас. И обещавам, че ще го направя. Бих отплатил за всички онези безсънни нощи, като те обичам с цялото си сърце и като се грижа за теб. Макар че няма да мога да се сравня с вас, бих се постарал по най-добрия начин да приличам поне малко на вас. Дано един ден бъдете горди с мен!

Обичам те, мамо.

Връзката между родители и деца е божествена. Мостът между родителите и техните потомци е направен изцяло с любов. Чувството, което родителите носят в сърцата си и нещата, които родителите правят за новородените си, не могат да се сравняват с нищо друго на света.

Радвам се, че имам късмета и привилегията да бъда ваше дете! Някой ден гордо ще казвам: "Това са мама и татко. Благодарение на тях съм това, което съм в момента...".

С обич,

Вашето новородено бебче!