Животът щеше да е много по-лесен, ако имахме списък с отговори какво и как да правим по правилния начин. 

Ще ти издадем няколко тайни, как да направиш връзката си по-хармонична и дълга.

Никой не е длъжен да отговори на твоята любов със същото

Едва ли би могла да обичаш някой, който е влюбен в теб, но твоето сърце не трепва. Нужно е да третираш чувствата и изборите на другите с уважение. Единственият човек, когото можеш да промениш, си ти и никой друг. Всеки взима решенията си сам.

Ако си обичанa, ще го усетиш

Абсолютно всеки има бегла представа какво представлява любовта за него и как би искал да се държи партньорът му. Определено ще забележиш, че някой ти обръща внимание, прекарва повече време с теб, уважава те и се грижи за чувствата ти. Без значение какво се случва.
Но ако партньорът ти системно няма време за теб, трябва да погледнеш трезво на ситуацията и да спреш да го оправдаваш.

Обичай себе си, за да си способна да обичаш някой друг

Да обичаш себе си не означава да бъдеш егоист, означава да уважаваш чувствата и желанията си. Човек, който държи на себе си няма да се отдаде на безсмислени, мимолетни удоволствия или да бъде с някой, който е безразличен. Уважението към теб ти помага да действаш достойно във всяка една ситуация. Знаейки какво е да обичаш себе си, ще знаеш как да обичаш и половинката си. Така никога няма да го поставиш в ситуация, в която да направи нещо против волята си.

Никога не се опитвай да върнеш някой, който е престанал да те обича

Това е една от големите грешки. Колкото и ужасно да звучи, никой не е длъжен да бъде до теб завинаги. Няма значение от колко години сте заедно или заедно сте си построили замък. Ако се случи така, че чувствата са си отишли, помисли над следното: не е ли по-добре да започнеш нещо ново и красиво?