Да бъдеш майка е най-голямото щастие на света, но в същото време е и упорита работа, която включва много отговорности и изисква много сила, за извършването й. Ето защо решихме да ви кажем за три истини на цезаровото сечение, които са известни и разбирани единствено от онези жени, които са преминали през него и днес са горди да носят на тялото си "белега на щастието". Прочетете ги преди да съдите...

1. Те ​​смело се подлагат на операция, ако се наложи 

Може би мнозина си мислят, че цезаровото сечение е рутинна процедура, която не е нищо особено... В действителност обаче, това е сериозна операция, в която рискът е огромен както за майката, така и за детето!

 

В допълнение към това, всеки бъдещ баща или другите членове на семейството не могат да присъстват по време на раждането. По този начин, бременната жена е оставена съвсем сама, без възможност да бъде окуражена и е изпълнена с несигурност и огромно притеснение.

 

Цезаровото сечение е отличен пример за това как страхът от самотата влиза в борба с безусловна любов и непреодолимото желание да станеш майка и да видиш най-после своето дете.

 

2. Те не знаят дали всичко ще бъде наред, докато не напуснат операционната

С раждането рискът за детето не свършва дотук. Както при всяка операция, лекарите не могат да бъдат сигурни как е преминала тя веднага след приключването й, поне докато не премине ефектът от анестезията. 

В допълнение, има още нещо, което много хора не знаят. По време на цезарово тосечение бъдещата майка е в съзнание и не се чувства болка, но усеща всички движения, които се случват в нея. Това неприятно усещане обаче е нищо, в сравнение с безценната награда, която ще получи тя в замяна накрая, след като всички усилия от нейна страна приключат! 

3. Те преминават геройски през целия този процес на възстановяване

Когато едно дете се роди, светът на майката започва да се върти около него, а тя трябва безусловно да отговаря на всички изисквания, които вече има като отговорност пред малкото човече. За цялото това нещо, тя се нуждае от много усилия и търпение. А сега, нека си представите, че трябва да вършите всичко това, но едновременно с това да ви боли, заради следоперативното възстановяване... Няма да е никак приятно, нали?

 

Въпреки това обаче, тези майки забравят за болката и развиват вътрешна сила, която може да се сравни само със силата на друга майка, преживяла същото. И без значение колко трудно е, тя намира сили, за да дари същото онова човече с усмивка и цялата любов на света. Защото сега, то е най-важно... А болката... тя може да почака! 

В замяна на всички безсънни нощи и безкрайното сменяне на пелени, те имат златната възможност да видят усмивката на бебето, да почувстват топлия му дъх, за го хванат за малката ръчичка и да вдишат миризмата му, която не може да се сравни с нищо друго на този свят! И това е единствената причина, поради която тези майки са на този свят - това е тяхното най-голямо и безценно щастие! 

Затова, мили жени и мъже, не съдете! Аплодирайте всяка майка, която е преминала през цезарово сечение и носи върху себе си най-щастливия белег! А вие, мили майки-героини, преживели всичко това, не забравяйте, че тези белези никога няма да ви позволят да забравите този етап от живота си. Най-трудният, но и най-прекрасният в него! Носете тези красиви "етикети" с гордост, не ги крийте и не се опитвайте да ги премахнете, защото не всяка жена е в състояние да се справи с това, което вие вече сте постигнали!

Поклон пред вашият героизъм!