Ако си имала съмнение дали трябва да останете приятели с бившия си, или не, открихме проучване, което ще ти помогне да разбереш защо това не е добра идея.

Ще се радваме да помогнем, щом се касае до личното щастие на всяка една дама.

Ето ги и причините:

1. Чувствата не изчезват веднага

Според експерти хората често остават приятели с бившите си, защото не искат да продължат живота си без човека, който е означавал всичко за тях. Разбирането, че така бихме забравили за чувствата си по-лесно, е грешно.

Нормално е да не искаш да загубиш любим човек, но това само може да направи преодоляването му по-трудно. Веднъж усетиш ли, че компанията му отново ти дава сигурност и щастие, то ти си свалила своя гард, а чувствата ти се възвръщат още по-силни.

2. По-трудно ще продължиш напред

Да си около бившия ти, прекарвайки време с него, няма да ти помогне да го забравиш. Ще усетиш смесени чувства, а това би те объркало още повече. След всяка раздяла имаме нужда от време без да виждаме този човек, за да премислим връзката си и да пренаредим живота си. Това е почти невъзможно, ако той е в компанията ти всеки ден.

Понякога преценката е замъглена. Отдалечи се за известно време, за да осъзнаеш случващото се.

3. Той все още може да е влюбен в теб

Когато една двойка се раздели, невинаги е по взаимно съгласие. В повечето случаи единият страда и иска да се съберете. Той може да иска да си те върне. Нека бъдем честни – химията между вас, дори и малка, все още съществува. Ако излизате само двамата като приятели, със сигурност би объркало нещата. Възможно е той да остане с грешно впечатление.

4. Може да започвате и прекратявате връзката си отново и отново

След раздяла винаги го има това чувство на празнота и въпроса дали сме взели правилното решение, или трябва да се поправим. Прекарването на време с бившия само ще те обърка повече, а фактът, че сте били привлечени един към друг може да доведе до един порочен кръг на започване и прекратяване на отношенията ви.

Това се случва, защото един от двама ви не е сигурен за намеренията си. Запомни, че щом някой иска да е с теб, той няма да си тръгне.

5. Излизането като приятели ще е болезнено

Никой не иска да гледа как бившият му партньор открива отново любовта. Ако избереш да си приятелка с човек, с когото сте имали връзка, бъди готова за подобно нещо. Ако все още имаш чувства, може да е много болезнено.

Боли, когато виждаш партньорът ти да продължава бързо напред, и не е приятно.

6. Няма добра причина защо трябва да останете приятели

Ако нещо друго не ви свързва, няма никаква причина да сте приятели. Няма основание да сте близки, щом сте се разделили.

Ако смяташ, че е най-зрялото решение, не е. Просто се отдалечете един от друг. Когато сте близки, може да си спомните проблеми от миналото, които така и не сте разрешили.

7. Това приятелство може да ти попречи да започнеш нова връзка

След като една връзка приключи, е време за почивка. Време е да пренаредиш целите си и да започнеш да търсиш Единствения. Приятелството с бившия ти може да не изиграе много добра роля в това търсене, защото някои биха го приели като странно.

Представи си, ако трябва да обясняваш с кого прекарваш времето си.

Колкото и да не искаме да признаем, приятелските отношения с предишна половинка рядко успяват. Възможно е да водите такива, но в повечето случаи не са успешни.