Есента започва с ретрограден Меркурий, ретроградна Венера и обръщане на Юпитер в ретроградно движение. Това ще донесе на всички нас промени и ще ни подтикне да преосмислим живота си.

За вас, Овни, септември се очертава да бъде месец, в който ще обърнете сериозно внимание на взаимоотношенията си с околните. Това е така, защото Марс, вашият управител, ще бъде във вашия дом на партньорството през целия месец. Фокусът ви ще бъде върху връзката ви с партньора, както и връзката с вашите клиенти или колеги. Също така ще имате огромна енергия да подредите всичко както искате и да направите нужните промени.

Ретрограден Юпитер на 4 септември ще бъде в знака на финансите, Телец, което ще тласне всеки от нас да преразгледа своето финансово състояние, разходи и спестявания и да обърне внимание на семейния капитал.

До края на годината Юпитер ще ви върне към стари финансови инвестиции, направени през 2011-2012 г. Например, ако имате недвижим имот от тези години, може да започнете да го давате под наем или да помислите за рефинансиране на заем или ипотека. От друга страна, може би през тези години сте направили първата покупка на апартамент и сега искате отново да инвестирате в жилище, но за да го направите, ще трябва да продадете някакъв друг стар имот. Освен това, Юпитер ще бъде в дома на личните ви финанси, което означава, че може да преосмислите начините, по които харчите или спестявате. Много е възможно да инвестирате в обучение, което ще увеличи цената на услугите ви, или пък да започнете да спестявате за пътуване в чужбина.

Септември ще е последният сравнително спокоен месец от годината, преди да се отвори Коридорът на затъмненията през октомври и да преживеем пълнолунието в Скорпион през ноември. Енергията на Коридора може да се усети един месец преди старта му, затова от 15 септември, новолунието в Дева, наблюдавайте внимателно събитията в живота ви.
На този ден може да решите да смените работата си или пък да се справите с някакъв битом проблем, с който се занимавате още от август.

На 29 септември ще има мощно пълнолуние във вашия знак, което ще се отрази на вашия първи дом, който отговаря за личната инициатива, външния вид и ранга в обществото. В дома на отношенията ви пък ще стои Марс, което означава, че комуникацията ви с партньора и хората около вас ще бъде особено емоционална. В този ден вие ще бъдете в светлината на прожекторите, защото Плутон ще бъде в квадрат с възлите Овен-Везни, което означава, че вашето решение ще бъде обществено важно, тоест може да бъде свързано с вашия граждански или професионален статус – може да решите да напуснете, да се разведете или пък да се ожените.