На 16.02., в 18:00 часа вечерта настъпва Пълнолуние в знака Лъв. Тогава Луната застава в точна опозиция със Слънцето, което преминава през знака Водолей.

Събитието ще действа най-силно на 16.02. и 17.02. През този период е много важно да сме внимателни за нещата, за които отговаря оста Лъв-Водолей, а това са именно преследването на целите и мечтите, внезапните промени, забавленията с приятели, флиртовете, социалните контакти, демонстрацията на таланти и ексцентричността.

Добре е през периода да не започваме важни неща, да не се подлагаме на хирургични или медицински интервенции, да не правим скъпи покупки и да не подписваме обвързващи договори. Ако излизаме по социални събития съществува риск да се увлечем и да прекалим, както с търсенето на внимание и изпъкването над другите, така и с прекаленото преиграване.

За сметка на това дните около Пълнолунието са подходящи за приключване на неща и разчистване на дома и офиса. Също така през периода съществува рискът да сме свръх емоционални и да реагираме прибързано, като кажем или направим неща, за които в последствие да съжаляваме. Добре е също така да сме внимателни с флиртовете и закачките, за да не подведем някого, на когото държим.

Най-напрегнат ще бъде периодът за неподвижните знаци Лъв, Водолей, Скорпион и Телец, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. При тях е вероятно да изникват трудности и пречки, които ще объркват плановете им и има риск да ги забавят и объркват.

Водните знаци Риби и Рак е възможно да получат важни съобщения, които силно ще ги развълнуват. Ако написаното или казаното не им е много ясно е важно да си дадат време за реакция, а да не действат първо сигнално, понеже съществува риск от недоразумения.

Въздушните знаци Везни и Близнаци не е изключено да се впуснат в нощен живот и забавления. Добре е да внимават с алкохола, храните и напитките, които консумират, за да си навлекат здравословни неразположения в последствие.

Земните знаци Козирог и Дева ще са силно ангажирани с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оказват на околните.
Огнените знаци Стрелец и Овен ще са силно ангажирани с финансовите си дела, но е важно да внимават да не сключат прибързани сделки и да не купуват скъпи неща.