Правиш си тест и онези така очаквани и вълшебни две черти се появяват. Позитивен е! След това идва моментът, в който осъзнаваш колко усплашена си всъщност.

Животът ти започва да се променя точно тогава. Ако си като повечето жени, ти също няма да искаш да го повярваш. Ще излезеш, за да вземеш още тестове. Изправена си пред ново предизвикателство и нямаш никакъв контрол върху него.

Първите седмици ще са изпълнени с радост, вълнение и любов. Толкова много емоции, които трябва да криеш, докато не дойде моментът, когато вече е “безопасно” да разгласиш новината. Трябва да се държиш, сякаш водиш предишния си живот.

Не бива да се издаваш, макар и да ти се случват прекрасни, неочаквани и странни неща. И най-досадното е, че трябва да ходиш до тоалетна на всеки пет минути. Чувстваш гърдите си различни и прекалено чувствителни. Искаш да ходиш постоянно на лекар, за да ти правят изследвания и да си сигурна, че всичко протича по план.

Събуждаш се през нощта и не можеш да заспиш. Мислиш за всичко и за нищо. Завладяна си от емоции, които не можеш да контролираш. Плачеш и забравяш често неща. Ставаш магнит за истории, които разказват съдбите на хора, направили спонтанни аборти. Опитваш се да запазиш спокойствие, знаейки, че ти може да си следващата. Всичко те боли, подута си. Паникьосваш се постоянно. Понякога гаденето и гладът идват едновременно.

При мен това продължи около пет седмици. Изведнъж огладняваш през половин час, но освен това имаш чувството, че си с постоянен махмурлук. Въпреки че не ядеш повече от преди, дрехите не ти стават.

Като бъдеща майка, на която ѝ предстои да роди първото си дете, е трудно да седиш и да не говориш с някого за случващото се. Ще има моменти, в които мъжът до теб няма да те разбира, колкото и да опитва. Макар и да не искаш да споделяш с други, за твое добро е. Включи се в някоя група. Съществуват много и различни форуми, където жени в твоето положение споделят своите преживявания. Нормално е през теб да минават всякакви емоции. Не бива да се притесняваш.

Да създадеш нов живот - това е едно от най-важните събития в твоя живот. Свързва те още повече с човека до теб. Това те прави и жена. Бременността е периодът, който е изпълнен с много любов и радост. Знай, че никога няма да си сама. Винаги ще се намери някой, който да бъде твоята опора.