От 27.06 до 28.08. Марс, планетата, която отговаря за начина, по който се отстояваме и по който поставяме начало на нещата, ще се движи ретроградно през знака Водолей.

Знакът Водолей отговаря за целите, мечтите, социалните контакти, новите технологии, политиката и телевизията. През периода е важно да сме изключително предпазливи в общуването си с другите и при преследването на целите и мечтите ни. Не ни се препоръчва да стартираме нови неща, да подписваме договори, да водим съдебни дела, да правим важни покупки, още повече такива, които не сме обмислили добре предварително.

Не е подходящо също така да си правим медицински прегледи и изследвания, хирургически интервенции или да стартираме лечения. Много е вероятно да не успяваме много добре да се борим за нещата, които искаме и е възможно или прекалено много да се съобразяваме и напасваме с другите, или пък да прекалим с агресивния подход и целеустремеността, без да зачитаме нуждите на заобикалящите.

Най-потърпевши от ретроградното движение на планетата ще са неподвижните знаци Водолей, Скорпион, Лъв и Телец, както и хората с лични планети и Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни най-много обърквания, неразбирателства и неясноти през периода както в личен, така и в обществен план.

В личен план не са изключени разправии с партньора или с друг близък до тях човек, във връзка с общи планове. Те ще са склонни да приемат на вътре всяко различие в мненията и няма да имат желание за компромиси. При всички случаи е важно да си дават достатъчно време за размисъл преди да говорят или действат, понеже е възможно да обидят човека срещу тях необратимо и после да им е трудно да възобновят равновесието в отношенията.

В професионален план е възможно да им изникнат привлекателни предложения, в които обаче е добре да не се впускат през глава, ами много внимателно да премислят, понеже има риск, нещата, които започнат през периода сериозно да се объркат или да се окажат прекалено обвързващи за тях.

Периодът е много подходящ за вглеждане в себе си и анализ на ситуациите, в които се намират. Окончателни договорености, крайни решения и решителни действия е добре да взимат след 28.08, когато Марс стане директен.

Рибите и Раците ще имат както възходи, така и спадове в емоционален план. Добре е тези зодии да си дадат достатъчно време за почивка извън хорската суетня, да се отдадат на творчество, медитация, йога или друг вид релаксиращи дейности, които под една или друга форма ще ги отпуснат и ще им помогнат да виждат нещата в перспектива.

Овните и Стрелците ще намерят своя начин да направят впечатление и да бъдат забелязвани и оценявани от околните. Добре е да не се изхвърлят в тези си желания и да остават здраво стъпили на земята, понеже съществува риск да надскочат възможностите си и да започнат нещо, което в последствие ще им бъде трудно да завършат.

Козирозите и Девите ще имат труден период във финансов план. Много е вероятно някой да ги подведе или обърка. При тях съществува риск да се впуснат във финансови сделки с неясен произход и да инвестират парите си по не много уместен начин. Поради тази причина е добре да са изключително внимателни в тази насока и да се съветват със специалисти, както и с близки хора, които биха им спестили големи загуби впоследствие.

Близнаците и Везните има вероятност да имат спорове или неразбирателства с колеги, както и трудности със средствата си за комуникация и транспорт. Много е важно да са внимателни и да си предвиждат нещата по-отрано.