Откакто новият сериал "И просто ей така" се появи на бял свят, заклетите фенове на "Сексът и градът" имат много и разнообразни мнения за него. И докато голяма част от тях са негативни, много зрители се молят за втори сезон.

Главната звезда Сара Джесика Паркър обаче разкри, че не иска Ким Катрал да се върне и да повтори ролята си на Саманта Джоунс, ако в крайна сметка решат да има нов сезон.

В ново интервю за Варайъти, 56-годишната Паркър беше попитана дали би била "добре", ако 65-годишната Катрал успее да се върне в шоуто, след като тяхната много публична вражда избухна отново през 2018 година.

Доказвайки, че вратата е здраво затворена за Катрал, Паркър отговори:

"Не мисля, че бих, защото мисля, че има твърде много публични неща, които тя сподели, а не трябваше. Аз самата не съм чела коментари и статии, но хората около мен винаги ме уведомяват."

"Ние не сме потърсили Ким за сериала, нали знаете", каза Паркър. "След като не направихме филма и студиото не можа да отговори на това, което тя иска да направи, трябваше да я чуем и да изслушаме това което е важно за нея. To не се вписваше в това, което беше важно или необходимо за нас. Има много ясна граница между Саманта и Ким", продължи Паркър.

"Саманта не си отиде. Тя все още е в сериала и мисля, че историята на героинята беше създадена с много уважение и елегантност, без да бъде представена като злодейка. Тя беше човешко същество с наранени чувства и смятам, че проявихме уважение към това."

След години на слухове за битки на снимачната площадка, враждата беше разкрита през 2018 г., когато Катрал отприщи яростна атака срещу Паркър в туит, наричайки я "жестока".

Паркър поднесе съболезнования на колежката си, когато братът на Катрал почина, но тя отвърна на актрисата с коментара: "Ти не си ми приятел".

Ким Катрал също така сподели статия която описва Сара като "зло момиче", което ще се крие зад "персона на добро момиче". Твърди се, че основният проблем на Катрал произлиза от фактът, че Паркър е получавала значително повече пари от другите звезди, защото е разглеждана като "основната атракция" в сериала.

Изглежда Майкъл Патрик Кинг и Сара Джесика Паркър са на едно мнение по този въпрос. Продуцентът ясно изрази мнението си, че "няма реалистични очаквания Ким Катрал някога да се появи отново."

Катрал преди това отрече съобщенията, че е отказала трета част от филмовия франчайз заради исканията си за повече пари. През 2018 г. Майкъл Патрик Кинг говори откровено за драмата около Катрал, когато се появи в подкаста "Оригиналните".

"Шоуто нямаше да съществува, ако Сара Джесика не беше русата звезда на сериала. По това време Ким не беше в разгара на кариерата си, Кристин беше под нея по отношение на забележителността, Синтия беше театрална актриса и договорите им отразяваха този статус. С напредването на шоуто, всички растяха, станаха семейство", продължи Кинг.

"Кристин, Синтия и Сара Джесика станаха една група докато Ким никога не се присъедини към тях. Кристин и Синтия приеха, че Сара Джесика е основна движеща единица в сериала, но Ким така и не успя."