Когато става въпрос за здраве и красота, знаем, че храненето е едно от най-важните неща, на които трябва да обърнем внимание. Но кои са храните, които трябва да имаме в дома си, за да си осигурим красива и здрава кожа?

Шеф Зухаир, шеф готвач от Австралия, споделя в своя фейсбук профил полезни рецепти и идеи за храни, които са вкусни и много полезни. Ето кои са храните, които според него ще ти осигурят красива кожа.

Тъмен шоколад

Антиоксидантите в черния шоколад подобряват притока на кръв към кожата и я предпазват от увреждане от слънцето.

Кейл

Кейлът може да спомогне за производството на нови кожни клетки благодарение на съдържащите се в него витамини А и В.

Говеждо, хранено с трева

Говеждото месо от животно, хранено с трева, е богато на хранителни вещества, които се борят с акнето и поддържат кожата, като витамин А, витамин Е и цинк. Витамин А в говеждото месо, хранено с трева, е под формата на ретинол и е основен хранителен елемент, допринасящ за сияйната кожа.

Цитрусови обелки

Корите на цитрусовите плодове имат антибактериални и антимикробни свойства, които могат да ви помогнат да лекувате и проблеми с акне и инфекции. Освен това цитрусовите кори действат като изсветляващи кожата агенти и се борят с пигментацията и тъмните петна.

Ананас

Една от най-важните ползи от ананаса за кожата е, че плодът е отличен за кожа, склонна към акне. Той съдържа витамин С и бромелаин, които могат да помогнат за намаляване на възпалението и зачервяването на кожата.