От 21.12. до 20.01. Слънцето, небесното тяло символизиращо нашите таланти, съзнателни нужди и начини за изява, ще преминава през знака Козирог. Това е знакът символизиращ пречките и трудностите, но и последователното изграждане на стабилни структури.

Много е вероятно да успеем да обърнем сериозно внимание на здравето и тонуса ни през периода, отделяйки време за спорт и разходки, както и регулиране на диетата и здравословния си режим на хранене.

Престоят на Слънцето в Козирог е идеален за градене на стабилна структура в някоя сфера на нашия живот. Периодът ще бъде подходящ за стартиране на нови начинания и за предприемане на по-сериозни стъпки в постигането на целите ни. Възможно е да ни се наложи да поемаме допълнителни отговорности, както в любовта, така и в работата, да преборваме конкуренти и да се доказваме пред авторитети, но стараейки се, ще имаме успех и ще постигнем желаните резултати.

Тези от нас, които не са доволни от ангажираността си, биха могли да използват периода за голяма промяна в работата си, за преразглеждане на бюджета и регулиране на финансите си. Бихме могли да структурираме на задълженията си и да преразглеждаме приоритетите ни. В личен план не е изключено да стабилизираме връзките си, местейки се заедно, сключвайки брак или създавайки ново поколение.

Преминаването на Слънцето през Козирог ще повлияе най-силно на земните знаци Телец, Козирог и Дева, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Периодът е добър те да напредват бавно, но сигурно във важна за тях посока, както и да проявят постоянство и характер във връзка с неща, които са важни за тях. Много е вероятно да се натъкнат на хора, които да ги обогатят или такива, които да стимулират израстването им.

Водните знаци Рак, Риби и Скорпион е възможно да са много разсеяни и отнесени и за това им се препоръчва да си дадат достатъчно време за почивка, да се отдадат на творчество, медитация, йога или друг вид релаксиращи дейности, които под една или друга форма ще ги отпуснат.

Огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец е възможно да получат забавени плащания или възнаграждения през периода.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще са силно ангажирани с любовни въпроси и по всяка вероятност ще задълбочават отношенията си с любим човек.