Вярно, имам начин аз:

намеря ли планински ручей хладен,

запалвам го и гледам как гори.

 

„Алиса в огледалния свят“

 

Какво е това създание? Жива факла? Птица, експлозия или Супермен? Всъщност това е мъжът Овен, което си е доста близо до изброените предположения. Ако търсите вълнение, мъжът Овен ще ви го даде, с него много рядко е скучно и спокойно. Но ако търсите сигурността и удовлетворението на нежната любов, значи сте на грешното място.

Мъжът Овен може да те обсипе със страстни целувки в единия момент, и да бъде ледено студен в другия. Ако го обидите или не успеете да задържите интереса му, този импулсивен чаровник ще се превърне в късче лед. За да го възпламените отново, ще трябва да започнете от самото начало.

Мъжът Овен обикновено кипи от енергия и е пълен с идеи. Понякога е трудно да поддържате неговото темпо, но ще ви се наложи – Овенът не се интересува от „охлюви“ и без капка жалка ги оставя далеч зад себе си.

Най-вероятно ще се държи младежки, дори детински понякога, затова е толкова ведър и забавен, но от друга страна, често постъпва незряло и му трябва много време да порасне.

Мъжът Овен е нетърпелив, уверен и дързък, винаги е преди всички останали. Понякога може да е много щедър и добър, може да раздава пари, съчувствие и вещи на хората в нужда. Но може и да е арогантен, невъздържан и егоист, когато желанията му не са задоволени.

Когато става дума за любов, той е непоправим романтик. Във всяка връзка се впуска стремглаво – така, сякаш това е най-голямата му любов и най-великата любов, която е съществувала някога, може би само Ромео и Жулиета биха могли да се мерят с това, което изпитва мъжът Овен. Но когато връзката не проработи, той набързо събира парченцата от разбитото си сърце и се опитва да ги залепи. Но ако счупеното не може да се поправи, той започва отначало с нова Жулиета и се държи така, сякаш това е първата му любов. Независимо колко грешки ще направи, той е сигурен, че сродната му душа се крие зад ъгъла – в следващото приказно видение. Освен това мъжът Овен е много страстен, трудно ще останете разочаровани в това отношение. Той е такъв идеалист и е толкова податлив на сантименти, че ще се опита да изтръгне всяка въздишка, всеки трепет, всяко удоволствие и всеки стих от връзката ви. Мъжът Овен не може да не дава всичко от себе си. Той винаги гори и живее за мига.

Никой друг слънчев знак не е по-верен от Овена, когато е наистина влюбен. Неговата откровеност не му позволява да е нечестен с теб, а идеализмът му го държи далеч от всеки флирт. Разни игрички не са по неговата част, защото той търси романс като от приказките, а любовта в приказките е винаги дълбока и не включва небрежно отношение спрямо любимата жена.

Разбира се, трябва да имате едно наум за бъдещето. Когато мъжът Овен е влюбен, неговата отдаденост и преданост е абсолютна, но ако загуби интерес или любовта е изгубила част от приказния си блясък, той може да кривне от правия път. За да задържите вниманието му, трябва да се поддържате и да се държите като истинска принцеса. В ума му истинската принцеса не се облича небрежно, не се гримира пред своя мъж (той не държи да стане свидетел на всички разкрасителни процедури, които си правите), не спори с майки си с часове по телефона. Според него принцесите не се държат така. Можете ли да си представите Жулиета, по анцуг, с вдигнати крака на масата, да примлясква бонбонки пред телевизора? Може и да успявате да я визуализирате, но той не може. Не може и да си представи как Спящата красавица ще му отвърне сутрин: „О, за бога, остави ме да спя!“, докато той се опитва нежно да я целуне.  За да спечелите любовта му трябва да се безупречна дама.

Но нека си признаем, на света няма жена, която да отговори на неговия идеал, а той те е избрал с причина. Най-важното е да не бъдеш скучна, да пламтиш с неговия огън. А преди връзката е най-добре да се правиш на недостъпна, мъжът Овен обича предизвикателствата и с радост ще се впусне в играта.

Мъжът Овен е бунтовник по душа, обича да предизвиква вишестоящите и се мисли за по-умен от всички останали. Може и така да е, но много хора му нямат вяра. Заради тези негови качества ще му се налага често да получава сурови уроци от съдбата. Можеш да очакваш да дойде при теб, когато егото му е наранено. Тогава ще разбереш, че зад твърдата черупка, изградена от самочувствие и увереност, се крият комплекси и несигурност, за които никога не би си признал. Ако излекуваш раните му с отдаденост и нежност, има голям шанс да спечелиш сърцето му завинаги. Никога не заставай на страната на моментния му враг, не се опитвай да погледнеш на ситуацията обективно и да му дадеш съвет как да се промени. Трябва да обичаш това, което той обича, и да мразиш това, което той мрази. От теб той изисква същата безпределна и неоспорима лоялност, която е свикнал да дава на любимите си хора. Ако това не ти харесва, по-добре си намери друг мъж.

Когато се омъжиш за него, ще разбереш, че мъжът Овен не изневерява на природата си – той иска да е господар в собствения си дом. Няма да търпи някой да го хока, особено пък за пари. Той си ги е изкарал, нали? Значи са негови.

С децата е прекрасен баща, поне първоначално. С малките деца е мил, грижовен и отдаден, но когато пораснат, се опитва да диктува живота им. Какво да се прави, той иска да командва винаги и навсякъде.

За да го задържиш като съпруг, трябва да знаеш, че той не иска жена, която е по-успяла от него, която всяка вечер работи до късно или пък се среща с приятелките си през ден и рядко се прибира вкъщи. Той няма да търпи и жена, която по цял ден глади покривчици у дома – трябва да се целиш някъде по средата. Ако успееш, един ден ще си белокосата Жулиета, чиито съпруг е също толкова романтичен и сантиментален на 50-тата им годишнина, колкото беше и в началото на връзката им. Звучи прекрасно, ако си романтичка, нали? Но най-вероятно си, иначе нямаше да излизаш с мъж Овен.