Някога Плейбой беше синоним на сексуално освобождение, но нов документален филм разкрива нови, тъмни факти за списанието, имението и човека зад всичко това. "Тайните на Плейбой" е сериал, който ще ви изуми, ужаси и може би отврати. В него разбираме от първа ръка за живота, който се е криел зад бляскавата външност на Хю Хефнър и многобройните жени около него. 

„За него беше прекрасен свят: красиви момичета, красиви хора, красива храна, всичко“, споделя Сондра Теодор, бивша плеймейтка и приятелка на Хю Хефнър, в първия епизод. „Изглеждаше така, но беше грозно. Беше наистина грозно.”

Много от жените, които се появяват в сериала от 10 епизода, го правят само след смъртта на Хефнър. След смъртта му през 2017 г., когато хватката на Хефнър върху тях най-накрая се разхлаби, всички, от бивши зайчета до посетители на имението, най-накрая се почувстваха достатъчно сигурни, за да разкрият истината.

Имението е подслушвано и тайно порно е записвано

Пи Джей Мастен, Сандра Теодор и Холи Мадисън твърдят, че порно за отмъщение е било записвано и скрито в имението, за да се използва като „обезпечение“. Хефнър очевидно е настоявал да бъде заснет целият секс, независимо дали участва в него, или не. Неговият иконом твърди, че касетите се съхраняват в библиотека в офиса му, която е забранена за всички, с изключение на Хефнър и дългогодишната му секретарка Мери О'Конър. Ако ви хванат да се приближавате до него, работата ви ще бъде прекратена незабавно.

„Когато Хеф излиза с момичетата, той им прави всякакви голи снимки, когато са най-силно дрогирани. След това разпечатва снимките и ги разпространява навсякъде из имението. Беше просто отвратително", обясни Холи Медисън. Тя разкри, че съществуването им е част от това, което я спира да напусне толкова дълго. Тя се страхува от това какво може да направи Хефнър, ако го „предаде“, като напусне имението.

Според Стивън Тененбаум, Хефнър е имал скрити камери във всяка стая, заедно със скрити микрофони в градината. Сондра Теодор твърди, че Хефнър е канил високопоставени журналисти в имението „нарочно“, за да може да ги запише как правят нещо уличаващо и да го използва като изнудване. По този начин той винаги може да контролира публичния разказ, като гарантира, че никой не може да каже лоша дума срещу него.

Създаването на “именията в сянка”

Дженифър Сагенор говори също за създаването на „мини имения“ за отхвърлени плеймейтки. Според твърденията, ако тези жени се съгласят да се преместят и да позират голи за мъжете, в замяна ще им бъде обещана кариера на модел. Твърди се, че именията са създадени, след като Хефнър се жени за Кимбърли Конрад през 1989 г. и е домакин на по-малко партита с оргии, принуждавайки мъжете да търсят забавление другаде.

„Баща ми и вътрешният кръг от Плейбой създадоха клонинги на имението в по-малък мащаб, за да примамят тези млади момичета“, разказва Сагенор в последния епизод. "Беше много грозно. Тези млади момичета нямаха представа какво ще им се случи”.

В своя разказ Сагинор твърди, че „деветките и десетките“ ще бъдат поканени да живеят в истинското имение, докато „седмиците и осмиците“ ще бъдат поканени в мини именията. Твърди се, че там момичетата са били дрогирани или насилствено опиянени и са карани да позират за фотосесии без дрехи, някои от които са заснети на видеозапис с цел изнудване.

Плейбой днес!

След документалния филм “Тайните на Плейбой”, марката (която съществува и днес) публикува публично изявление, дистанцирайки се от основателя на империята. „Ние се доверяваме и потвърждаваме жените и техните истории и силно подкрепяме хората, които излязоха да споделят своя опит. Като марка, която подкрепя сексуална позитивност в основата си, ние вярваме, че безопасността, сигурността и отчетността са от първостепенно значение. Ще продължим да се сблъскваме с всички части от нашето наследство, които не отразяват днешните ни ценности, и да надграждаме напредъка, който сме постигнали, докато се развиваме като компания, за да можем да стимулираме положителна промяна за вас и нашите общности“, се казва в изявлението.

След тези твърдения няколко бивши зайчета се свързаха благодарение на споделената си травма. Плеймейтката Мики Гарсия и Сондра Теодор се сприятелиха, след като се намериха през 2011 г., докато много други се свързаха чрез групата Жените на Плейбой във Фейсбук. Тези събирания и връзки са особено мощни, като се има предвид манията на Хефнър да предизвиква разделение между жените и да ги противопоставя една срещу друга, както Холи Медисън твърди, че е правил толкова често. Плейбой има да извърви дълъг път, но това може да бъде началото на нова и да се надяваме много по-добра глава.