Няма значение дали си суеверна, или не - знаем, че всеки би искал привлече повече късмет в живота си. Е, готова ли си за промяна? Виж какво да промениш в дома си, за да го изпълниш с щастие, добро настроение и здраве!

Червена врата

Добре е, ако входната ти врата гледа на юг. Според фън шуй, боядисането на вратите с южно изложение в червен или оранжев цвят, на тези със северно в син или черен, със западно в сив или бял, а на тези с източно изложение в кафяв или зелен цвят, носи късмет.

Меки материи

Според някои изследвания, присъствието им в дома ни помага да се чувстваме спокойни и комфортно. А и допирът до качествени материи е приятен.

Слончета

Тези големи и нежни животни са мъдри, верни и непоколебими, което е и причината да се смятат за символ на късмет. Постави мини фигурка на слонче у дома, за да защитава семейството ти.

Свежи цветя

Не само че ще донесат щастие в дома ти, но хората, които практикуват фън шуй, вярват, че те носят и богатство. Каква по-красива и свежа украса?

Ароматни пръчици

Някои вярват, че димът им премахва негативното влияние у дома. Следващия път, когато имаш лош ден, запали си ароматна пръчица, за да се радваш на хармония и късмет.

Плодове

Чувала си, че една ябълка на ден държи лекаря далеч, а купа с цитруси ще привлече и изобилие. Погрижи се да има у дома, за да ти носи положителна енергия.

Калинки

Всеки се развълнува, когато види тези красиви насекоми! Някои хора вярват, че калинките носят късмет, затова може да ги „запазиш” у дома под формата на картина. Или направи градината си приветлива за тях.

Кръгли елементи у дома

Друг съвет от фън шуй е да поставиш мебелите в дневната така, че да образуват кръг, за да подобриш потока на добра енергия в стаята. А и леко разместване на мебелите никога не е излишно.

Подкова

Много култури смятат, че подкова над вратата ще донесе късмет, но според някои тя трябва да сочи нагоре, така че късметът да не „избяга”. Трети са на мнение, че трябва да сочи надолу, за да дари с късмет минаващите през вратата. Не знаем кое е вярно, но със сигурност ще закачим подкова на входната си врата.

Чист праг

И тук на помощ идва китайското изкуство фън шуй. Премахни излишните неща от входа на дома си и ще се почувстваш по-добре.

Чай от лайка

Не само e вкусен и успокояващ, но някои хора вярват, че носи просперитет и късмет. Вече сме се запасили, а ти?

Разположение на огледалата

Според фън шуй огледалата привличат положителна енергия. Постави огледалото у дома на място, където ще „отразява“ градината ти или красива гледка отвън, за да изпълни дом ти с хармония.

Хамбарска звезда

Тези звезди нямат голямо приложение, но според някои фермери, закачена подобно на подкова, носи късмет.

Бели лампички

Не чакай Коледа и закачи бели лампички пред входната си врата, за да привлечеш положителни емоции у дома. Бъди готова за безброй щастливи мигове!