Един скорошен инцидент ни припомня защо не бива да оставяме бебетата без надзор.

3-месечното бебе на Лейси Тейлър е починало, след като е било оставено само върху масичка за повиване. Причината за смъртта не е падане, а задушаване.

Според доклада на полицията бебето се е изтърколило до ръба на масата, трахеята му била притисната към ръба и то не е можело да диша, нито да се изтърколи обратно.

„Такъв развой е могъл да бъде предвиден и да бъде избегнат, ако детето беше под родителски надзор“, обясняват от полицията. „Тя не е възнамерявала да убие детето си, но е допуснала огромна грешка, която е довела до смъртта на детето.“

Майката признава, че е знаела, че детето й може да се претърколи, но съпругът й не я обвинява и нарича станалото „ужасяващ инцидент, който може да се случи на всеки родител“. Според признанията на майката тя е оставила дъщеричката си сама, за да вземе бутилка с мляко от друга стая.

Лейси Тейлър, която има още едно дете, е обвинена в родителска небрежност, довела до смъртта на детето й. Според полицията майката е оставила детето си само за дълъг период от време – поне 15 минути.

Случилото се трябва да напомни на всички майки да бъдат предпазливи и да не оставят бебетата без надзор.