На фона на сякаш безкрайната драма с Анджелина Джоли, Брад Пит говори честно за това, че работи върху себе си и как изкуството му помага да се справя с личните проблеми.

В интервю от 12 октомври, 58-годишният актьор разказа за работата си като скулптор.

„От взаимното ни страдание се роди нещо комично“, каза Пит относно сътрудничеството си с музиканта Ник Кейв и художника Томас Хусиго за изложба. „Но от цялото нещастие дойде пламък на радост в живота ми. Откривам, че трябва да живеят с болката, която изпитвам, както и трябва да живея и с радостта, красотата.“, разсъждава актьорът.

Звездата от „Убийствен влак“, чиито 9 скулптури бяха включени в музея на изкуствата в Лос Анджелис, похвали начина, по който творческата среда му е помогнала да върне хармонията в живота си: „Всичко е въпрос на самоанализ. Вгледах се в собствения си живот. Запитах се къде бях съучастник в провалите във връзките си, къде сбърках.“

Брад призна, че се е наложило наистина да се съсредоточи върху себе си, да бъде „брутално честен“ и да си признае кои са хората, които е наранил в живота си. „Просто е изтощително да трябва да бъдеш всичко друго, н не и това, което си.“ Той обясни, че е възпитан да прилича на герой на Клинт Истууд – мъжкар, който задържа всичко в себе си, може да се справи с всичко и никога не показва слабост.

Прозренията на звездата за личния му живот идва, докато медиите продължават да се вълнуват от отношенията с бившата му съпруга Анджелина Джоли. Двойката, която се ожени през 2014 г. след няколко години връзка, шокира обществеността, когато се раздели през 2016 г. Малко преди актрисата да подаде молба за развод, Пит беше обект на разследване за насилие над дете поради инцидент в самолета на семейството. По-късно той беше оневинен от Департамента за грижи за деца и семейства в окръг Лос Анджелис.

Бившата двойка обаче е оплетена в съдебни спорове, включително битка за попечителство над непълнолетните им деца (Захара, 17 г., Шайло, 16 г., и близнаците Нокс и Вивиен, на 14) и спор за собствеността на френското им шато и винарна Миравал.

По-рано този месец Анджелина подаде нова жалба в съда, обвинявайки Пит във физическо и емоционално насилие по време на брака им. Брад от своя страна отхвърли всички обвинения в малтретиране в изявление. „Брад признава всичко, за което е виновен от самото начало – за разлика от другата страна – но той няма да поеме вина за нещо, което не е направил“, каза неговият адвокат Ан Кайли в началото на този месец. Защитникът на Пит твърди, че актьорът става жертва на „на някакъв вид лична атака и невярно представяне.“

По същото време източници издават, че Пит се чувства много наранен от обвиненията. „Той твърди, че това са лъжи и че Анджелина няма да се спре пред нищо, за да съсипе името му.“, издават близки. „В крайна сметка той и Анджелина изглежда са предопределени да се борят един с друг до края на живота си или поне докато децата пораснат и не им остане нещо, за което да спорят. Това е трагична, токсична ситуация, в която нито един от двамата не желае да отстъпи.“