Много звезди откровено признават колко трудно се съчетават майчинството и кариерата. Някои пък изобщо не планират да бъдат родители, за да могат да се посветят на професионалното развитие. Историята, която ще разкажем днес, е малко по-различна. Това е история за изборът да бъдеш майка и да следваш целта си, дори когато е трудно. Това е историята на обичаната актриса Сандра Бълок.

Цената на славата

Сандра Бълок става популярна през 80-те години на миналия век и още тогава започват да я наричат „любимата на Америка“. А истинският пробив за нея идва през 1994 г., когато се снима във филма „Скорост“. Тя печели сърцата на публиката със своята харизма, с приятелкото си и земно държание, с чувството си за хумор. Известна, талантлива, богата, успешна – едва ли е проблем да си намери подходящ партньор, нали? Това обаче се оказва по-трудно, отколкото може да се предполага.

Любовни несполуки

Покрай снимките на комедията от 1992 г. „Любовна отвара No 9“, Сандра започва да се среща с колегата си от филма - Тейт Донован (на снимката). Двамата стигат до годеж, но връзката им приключва 3 години след това. Следва 2-годишна връзка с друг неин колега - Матю Макконъхи, с когото участват заедно в трилъра „Време да убиваш“. Въпреки че връзката им приключва, те близки приятели - Бълок дори е била забелязвана да прекарва време със съпругата на Макконъхи, Камила Алвес. Следващо гадже на Сандра отново е актьор – този път това е Райън Гослинг, а отношенията им приключват след около година.

В периода 2003 – 2010 г. Сандра споделя живота си с бизнесмена и телевизионен водещ Джеси Дж. Джеймс (на снимката). През 2005 г. двамата се женят и няколко години след това започват процедура по осиновяване на тяхното първо дете. Сандра обаче е подложена на публично унижение, когато се появяват слухове за изневери от страна на Джеси. По-късно той потвърждава слуховете и заявява, че съпругата му няма никаква вина за разпада на брака им.

Пътят към майчинството

През 2010 г. Сандра се оказва не само разведена, но и самотна майка. По време на развода ѝ процедурата по осиновяване вече е в напреднал стадий и радостта от появата на детето успява да измести болката от развода. Така в живота на актрисата се появява нейният син Луис. По това време тя е на 45 години. Впоследствие Джеймс признава, че най-тежко за него било това, че няма да бъде до сина им, докато той расте.

Бълок признава, че се е убедила, че иска да бъде майка, след урагана Катрина. За интервю тя разказва: „Катрина се случи в Ню Орлиънс и нещо ми каза: „Синът ти е там.“ Беше странно.“ В същия разговор Сандра си припомня колко труден и дълъг е бил целият процес по осиновяването. Безкрайното попълване на документи, обсъждането и подлагането на съмнение дали ставаш за родител и какъв човек си – всичко това, макар че отнема 4 години, напълно си е заслужавало. Защото така актрисата сбъдва мечтата си.

„Погледнах го и си казах – ето те. Сякаш винаги е бил с мен. Пасна идеално в обятията ми, погледна ме в очите и изглеждаше толкова мъдър. И това, което ми бяха казвали, се оказа истина: твоето идеално дете ще те намери. Не ти се вярва, когато не ти се случва, но когато стане, знаеш точно за какво говорят.“ – разкрива Сандра, едвам сдържайки сълзите си.

Преди 3 години Сандра признава пред Entertainment Tonight, че е изпитвала желание да стане майка още в тийнейджърските си години. Тя разказа, че майка ѝ е усещала това и я е държала изкъсо, за да не забременее твърде рано.

Оказва се, че Сандра успява да съчетае успешно майчинството с успешната си кариера и явно толкова се е наслаждавала на новата си роля на родител, че през 2015 г. се решава на второ дете. Този път тя осиновява малко момиченце на име Лейла.

Срещу предразсъдъците

Увеселителни паркове, супермаркети, Хелоуин празненства - Сандра Бълок е заснемана с децата си навсякъде. Няма съмнение, че тя обожава да бъде майка, макар че отглежда децата си сама.

В разговор с Уилоу Смит и Джейда Пинкет Смит тя проговори за предизвикателството да отгледа двете си (тъмнокожи) деца в един сложен и несправедлив свят. „Не мога да скрия, че бих искала кожите ни да съвпадат - понякога си го мисля. Защото тогава хората щяха да подхождат по-различно към нас, щеше да е по-лесно.” – разсъжава Сандра и веднага след това изрази надеждата си, че един ден хората няма да имат предразсъдъци относно цвета на кожата на родителите и на техните деца.

Посветена на майчинството

По време на интервю, в което промотира новия си филм „Изгубеният град“, актрисата разкри, че е решила да си вземе почивка от актьорството за неопределен период от време. Съобщението смая всички, включително и самата интервюираща. Причината, която носителката на Оскар изтъкна, бе, че иска да отдели повече време на децата си.

Не знаем дали решението на Сандра е окончателно, но със сигурност, ако е такова, тя много ще ни липсва на екрана!