Ново проучване показва, че омъжените жени са по-щастливи от необвързаните, или поне го твърдят два пъти по-често.

Проучването е проведено от Университета на Вирджиния и участие в него са взели 3000 души. Един от основните изводи на проучването е, че два пъти повече омъжени жени са заявили, че са много щастливи, в сравнение с необвързаните – 50% срещу 25%

Специалистите са достигнали и до други изводи – 65% от двойките, които живеят без брак, но имат дете, се разделят, докато само 24% от женените двойки с дете се развеждат.

Хората, които са женени и с малки деца, са с 8% по-малко щастливи от двойките без деца, но след 8 години брак и двете двойки изпитват еднакво удовлетворение от връзката си.

Хората без висше образование се развеждат 3 пъти по-често през първите 10 години на брака им спрямо хората с висше образование. Разводите на първите не са свързани със самата липса на образование, а с безработица и големия финансов стрес.

58% от омъжените жени предпочитат почасова работа, след като се омъжат, докато 78% от женените мъже предпочитат да работят на пълен работен ден.

Учените са установили и 5-те качества или характеристики, които могат да предвидят дали ще имате успешен брак. Те са почти напълно еднакви при двата пола.

За жените са:

1. Сексуална задоволеност над средното ниво

2. Отдаденост на връзката над средното ниво

3. Щедрост към съпруга над средното ниво

4. Желание за отглеждане на деца над средното ниво

5. Социална подкрепа над средното ниво

Тоест това проучване показва, че отдадеността и всеотдайността към половинката ни е много важна, както и честите прояви на любов и грижа.