"Най-ужасното нещо се случи на семейството ми преди два дни", започва Лори Бет Снайдер своята Фейсбук публикация, в която разказва ужасяващата история за отвличането на дъщеря й Лорелай от болница в американския град Джоунсбъроу, щата Арканзас. След като успяла да приспи детето си след дългия ден, изпълнен с изследвания, убождания и тревоги, Снайдер решила също да си почине, но когато се събудила час по-късно открила, че дъщеря й липсва.

"Открих я в болничната стая на друга жена, която я държеше за ръце, а в стаята имаше още 6-7 медицински сестри, които просто се смееха и си играеха с нея", пише Снайдер. "Не познавах тази дама. Тя не беше медицинска сестра или лекарка, а просто пациентка."

Това дори не е най-шокиращата част от историята.

"Понечих да взема Лорелай от ръцете й. Тя обаче настояваше да се върна в стаята си без Лорелай и многократно повтори, че трябва просто да отида да си почина. Казах й, че съм добре и ще взема дъщеря си сега.

Взех Лорелай от ръцете й, а медицинските сестри, които стояха наблизо, събраха нещата й, защото освен Лорелай, тя бе взела и чантата с пелените, а съдържанието й бе разпръснато из стаята.

Върнахме се в стаята. Три сестри ме последваха. Всички те се опитваха да ме уверят, че детето ми е в безопасност, че познават пациентката и че тя не е имала лоши намерения.

Тогава погледнах нагоре и видях, че госпожа Харис (жената, пациентката, която бе взела Лорелай), също ни е последвала към стаята. Тя отново настоя да й върна детето и че трябва да си почина. За пореден път й отказах и заявих, че съм добре.

Тогава се наложи сестрите да я изгонят от стаята.

Честно казано не знам дали намеренията на госпожа Харис са били благородни, макар и тя да твърди, че само се е опитвала да се грижи за Лорелай. Не знам от какво е била болна самата тя и дали не е нещо, което може да навреди на дъщеря ми. Не знам нищо! Не знам и какви са реалните й намерения към детето ми. Нито какво е правила с него. Още по-малко колко време е била при нея.”, пише още разтревожената майка.

След това Снайдер и дъщеря й са прехвърлени в интензивното отделение за по-висока сигурност, а притеснената майка се свързала с местната полиция. Оттам й отговорили, че "няма извършено престъпление, защото Харис не е имала намерения да изнасили или блудства с детето й."

Това възмутило майката: "Очевидно всеки може да вземе всяко дете навсякъде и това не се брои за отвличане, стига да не възнемерява да навреди на детето. Това гласи законът!".

"Независимо дали е имала намерение да нарани детето или не, никое дете не трябва да бъде взимано по начина, по който дъщеря ми беше отнета от непозната жена." Снайдер завършва публикацията си с думите "Благодаря на боговете, че бебето ми е в безопасност. Ние имахме късмет. Но много родители не са такива късметлии. Отвличането на деца не е нещо, което трябва толкова лесно да бъде отхвърляно."