Има някои универсални правила в комуникацията между половете. И да - има някои крайно нежелателни реплики, които те съветваме да НЕ му казваш, поне не и в началото. 

"Трябва да поговорим“

Сирените започват да вият и паник бутонът на мъжете се натиска, когато чуят тези думи. За тях „Трябва да поговорим“ означава „Загазил си много“. Това единствено ще ги накара да заемат отбранителна позиция. Започни разговор с всяка друга фраза, но не и тази.

„...За размера“

Ако това нямаше значение за теб, не би повдигнала въпроса, нали? В края на краищата знаете какво мъжете казват като свое оправдание: „

„Изглеждам ли дебела в това?"

Трябваше с това да започнем. Не задавай този въпрос, освен ако не си готова за брутално честен отговор, който ще получиш и може би няма да ти хареса съвсем. Ако мислиш, че изглеждаш дебела в нещо, вероятно дрехата наистина не ти стои добре.Така, че просто избери нещо друго. Мъжете мразят този въпрос, повярвай ни!

„Няма значение. Ще го направя сама. "

Твоят човек иска да се чувства необходим. Тези думи биха отрязали крилата му и така ще му покажеш, че не разчиташ на него, а на себе си. За какво ти е той тогава? 

„Не мога да живея без теб“

Определено забрави и за това. Мъжете се плашат от жени "лепки", които се закачат за тях като гербова марка. Такива думи в нова връзка ще отразят фатално. Иначе сме много "ЗА" всякакви откровения, но нека да не са съвсем в началото, нали?

„Аз не съм твоя майка“

О, не! Мъжете обичат майките си, така, че да кажеш нещо лошо за нея, ще ти изиграе лоша шега. Съветваме те да избягваш тази свещена за тях думичка, започваща с "М".

"Приятелят ти е толкова очарователен"

Не,не и пак не! Ще получиш червен картон, ако посмееш да предизвикаш ревност по този начин. Никой мъж няма да се зарадва да чуе колко много харесваш приятеля му.....поне не и в началото. 

"Аз платих за това"

Ако ти печелиш повече и купуваш повечето от нещата в къщи, не споменавай това изречение, никога! Мъжкото его е крехко и може да бъде лесно засегнато, особено на финансови теми.