Ако напоследък не се чувствате в топ форма или сте прекалили с похапването, днес ще ви предложим точното решение за този проблем.

Тази освежаваща напитка е изключително полезна и ни помага по-лесно да изхвърлим натрупаните токсини. Тайната, разбира се, е в нейните съставки: Водата има безброй ползи за тялото ви. Краставиците са естествени диуретици, с които по-лесно ще изхвърлите токсините чрез водата, освен това са богати на витамин А, витамин С и фолиева киселина. Лимоните също са заредени с витамини и помагат при храносмилането. Грейпфрутът пък е с високо съдържание на ензими, които горят мазнини.

С тази напитка ще можете да забързате метаболизма си и да прочистите тялото си. Добре е да пиете по 1,8-2 литра на ден, в продължение на 3-5 дни.

А сега да пристъпим към същинската част!

Рецепта за отслабване с вода, краставици и лимони:

Време за приготвяне: 10 минути

Съставки:
  • Около 2 литра изворна вода
  • Половин грейпфрут, нарязан
  • Половин краставица, нарязана на лентички или кръгчета
  • Половин лимон, нарязан
  • 2-3 листенца свежа мента
Начин на приготвяне:

1. Смесете всички съставки в голяма кана или в два еднакви контейнера, за да ви е по-удобно. Най-добре е съдът да е затворен.

2. Оставете продуктите да престоят в хладилника за 2 часа или за през нощта.

3. Изпийте получената напитка през деня. Не я оставяйте да престои повече от 24 часа, защото полезните ѝ свойства ще намалеят.