Както всички каки и батковци знаят, идва момент, в който вече спират да са най-малкото дете и най-голямата грижа на майка си, щом се роди по-малкото братче или сестриче. Това чувство е обобщено съвършено от снимката на една жена на име Ники Колкит, която прегръща дъщеря си, която е увила крачета около бременния корем на майка си. Надписът на снимката гласи: "Чиста сладост. Последни прегръдки преди да каже довиждане на мама и за последен път посяда на големия й корем, в който все още се намира сестричката й".

Снимката силно отекна сред обществото на майките в Интернет, които побързаха да споделят и коментират кадъра, публикувайки личните си истории за раждането и противоречивите си чувства за това, което предстои.

"Изумена съм от реакциите към снимката", коментира фотографката Лаура Паулеску. "На пръв поглед, това не е една от родилните снимки, които веднага ще привлекат вниманието ви, но това е красотата на документалната родилна фотография. Улавям моментите около семействата, които приветстват новите си бебета, точно така, както се случват естествено".

"Майката и детето постояха така само за няколко сладки мига, преди дъщеричката бързо да слезе и да отиде да си играе с големия си брат, без да обръща внимание колко много ще се промени животът й за една нощ".

Според госпожа Паулеску не е никак изненадващо, че тази снимка е трогнала другите майки. “Това е момент, който остава с теб за цял живот”, категорична е тя.

"Това свиващо стомаха ти чувство на непреодолима радост и очакване, съчетано с разбитото сърце, че оставяш "бебчето" ти да си отиде... очевидно много майки са разпознали себе си в този момент".

До момента откровената снимка е получила над 1000 харесвания и 50 коментара. Била е качена в Интернет преди няколко месеца. Различни родители искрено споделят какво означава снимката за тях.

"Спомням си, че бях много тъжна преди да родя сина си. Реми и аз имаме такава специална връзка. И вече не бяхме само аз и той", пише една майка. "Красота! Останаха ми очите. Успех на майката и бебето", добавя друг потребител.