Не, не се проваляш. Животът е труден и не само трябва да се справяш с проблемите си, но и битката със собствения ти разум натежава още повече.

Вярвам в това, когато хората казват, че трябва да храниш съзнанието си с позитивни мисли, защото то винаги работи, макар и да отнема време. Помисли за моментите, в които си се поглеждала в огледалото, а демоните в главата ти са те критикували, че не изглеждаш добре или не се справяш.

Това са само и единствено твои мисли, мисли на подсъзнанието ти. Всеки път, в който се обградиш с негативизъм, мозъка ти го възприема и налага. Ти си твоите мисли.

В момента, в който започнеш да мислиш само позитивни неща, ще забележиш, че съзнанието ти ги възприема и се променяш. Когато се изправиш лице в лице с проблемите си или не се чувстваш добре, мозъка ти и мислите ти ще ти покажат, че грешиш и ще ти покаже, че винаги ма решение и можеш да се справиш.

Помисли за времето, когато носеше брекети или кракът ти беше счупен, нямала си избор, трябвало е да продължиш напред, да оцеляваш. Било ти е трудно. Чувствала си се ужасно. Искала си отново да си свободна, но това изисква време. Няма как да стане изведнъж.

Ти си оцеляла, защото е трябвало, а съзнанието ти ти е помогнало.

Опитай се да разбереш защо се чувстваш така в лошите си дни. Разбери откъде идва тъгата ти. Ако това е просто чувство, то то ще отмине. Ако е друг проблем, помисли за решение. Не го отлагай, защото така само си търсиш извинение.

Дори и в най-тежките дни, помни, че ти можеш да се справиш. Повтаряй си го постоянно и съзнанието ти ще започне да ти отвръща със същото.