Ема Кери смая гостите на австралийската седмица на модата, когато се появи облечена в женствен, син сутиен и подходящо дантелено бельо за шоуто на Кристина Стивънс.

Но само шепа зрители, седнали в публиката, биха могли да знаят, че русокосата красавица пред тях едва не умира през 2013 г., когато „пада от небето“ по време на рутинно упражнение за скачане с парашут.

В неделя, вече 29-годишната от Куинсланд размишляваше върху появата си на ревюто Adaptive Fashion на Afterpay Australian Fashion Week, като го нарече „красива и важна стъпка в правилната посока“ за индустрията.

„Всеки – без значение пола, раса или способностите – трябва да може да погледне всяко списание, билборд, магазин или подиум и да види някой, който прилича на него, облечен в нещо, направено ЗА него.”, споделя Ема, чиято история е повече от вдъхновяваща.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by EMMA CAREY (@em_carey)

На едва петият ден от едномесечно задгранично приключение Ема решава да скочи с парашут в Швейцария. Това се случва през 2018 година, а тя споделя, че изобщо не се чувствала нервна да скочи от хеликоптер.

„Спомням си, че си мислех, че това е най-хубавото чувство“, споделя тя. Но скокът не минава по план. Парашутът и аварийният улей на Ема се заплитат около врата на нейния инструктор, което го кара да припадне. „Той беше в безсъзнание през цялото време и не можеше да направи нищо, за да помогне“, споделя тя.

Двамата падат на земята толкова бързо, че Ема е сигурна, че това е последният й ден на земята. „Не мислех, че е възможно някой да оцелее в подобно нещо. Спомням си, че си помислих „Не съм готова да умра“, спомня си тя. Ема поема тежестта на падането, приземявайки се по корем, докато инструкторът й е върху нея. Когато се опитала да стане, за да му помогне, тя осъзнала, че не може да движи краката си. Гръбнакът на Ема е счупен на две места. Тя също си счупи таза и зъбите си.

„Но най-важното беше, че когато си счупих гърба, получих и нараняване на гръбначния мозък, така че бях параплегик“, споделя тя. Тя прекарва четири месеца в болници в чужбина и след това се връща обратно в Австралия. А за изненада на всички лекари, момичето успява да стане на крака само година след инцидента.

Ема е истинско вдъхновение, което ни показва, че можем да постигнем всичко, независимо от обстоятелствата.