Спри да го преследваш и го остави сам да дойде при теб.

Да се научиш как да водиш връзка с емоционално неуравновесен мъж е, като да се научиш как да спечелиш доверието на зло куче.

Имам три кучета - един джак ръсел и две малки сладки чихуахуа. Една сутрин открих едно от малките чихуахуа под една кола до къщата ми. То беше много уплашено. Когато го прибрах, беше различно. Не беше от кученцата, които всички обичат. Не се доверяваше и не позволяваше на останалите животни да го доближат. С другото малко пале от същата порода станаха приятели, но не и с третото. Защо ли? Защото Пъмпкин беше позволила на едното да се доближи.

С мъжете е същото. Ако обичаш мъж, който е емоционално неуравновесен и не е готов да се обвърже, е най-добре да не прибързваш. Каквото и да правиш, той няма да се отвори пред теб, ако не го го направи сам.

Запаси самообладание и изчакай той да те пита за живота ти и да ти позвъни. Остави го сам да те допусне до себе си, за да създаде комфортна зона с теб. Когато дойде, трябва да бъдеш готова. Това не означава да си постоянно щастлива всеки един момент. Все още можеш да си разстроена или нервна. Когато това се случи и му се разкриеш и ти, не оставяй нищо в себе си, за да може той да е до теб.

Не го обвинявай, не му крещи и не му мълчи. Ако не иска да те изслуша, запази спокойствие и не реагирай остро на лошото му поведение. С други думи, ако не иска да чуе как се чувстваш, не прави нищо. И да те игнорира, и да не те търси със седмици, ако го искаш, стой и чакай. Не се отказвай от така желания мъж. Това ще му покаже, че наистина държиш на него и ще го привлече повече към теб. Така ще ти има по-голямо доверие, а ти ще си щастлива, че го виждаш и имаш неговото внимание.

Казвай "благодаря" за неговите усилия или му показвай, че ти харесва как те докосва. Ще видиш, че държанието му ще се промени коренно.

Да обичаш емоционално неуравновесен мъж - да, това е много трудно. Запомни, че това може да е съпроводено с усмивки, смях, но и със сълзи. Тези мъже понякога търсят утеха в други жени, от които могат да се дистанцират.

Някои от тях никога няма да са ти отдадени напълно, макар и да ти имат пълно доверие. Близостта е толкова чужда за тях, че биха искали да правят нещо, което е по-естествено за тях.

Въпреки това, други са напълно способни на истинска интимност. Имат нужда просто от нещо, което да ги вдъхнови.