Много хора си мислят, че една нова връзка ще излекува болката и разбитото им сърце след мъчителна раздяла или че е добър начин да преборят самотата.

Но ако искаме да имаме зряла и стабилна връзка, трябва да сме готови за нея. Не бива да се впускаме в някоя авантюра, защото мразим да сме сами или защото искаме да изтрием лицето на бившия от ума си. Ако не сме готови за любовта, една неподходяща връзка само би ни причинила повече болка.

Затова днес искаме да ти представим 8 признака, че си готова да имаш връзка:

1. Миналото не те наранява

Гневът към бившия и мъката от раздялата са преминали. Вече можеш да прецениш ситуацията по-трезво, без да се ядосваш. Милите спомени не те карат да плачеш...

Ако всичко това е така, то ти си продължила напред и вече не си в капана на емоциите си. Гледаш напред към бъдещето и си готова за нова връзка.

2. Не се страхуваш от самотата

Колкото и да е парадоксално, най-готови сме за любовта, когато не я търсим. Вместо да ни е тъжно, че сме необвързани, да проверяваме през пет минути дали имаме нови съобщения и да виждаме бъдещия ни съпруг във всеки мъж, с когото се запознаем, ние живеем живота си пълноценно и не търсим връзка на всяка цена. Точно тогава сме най-готови да имаме пълноценна връзка, защото преди това сме се фокусирали върху себе си.

Ако искаш да имаш връзка само защото не обичаш да си сама, ще поставиш летвата много ниско и ще се влюбиш в първия човек, който ти обърне малко внимание.

3. Имаш свои интереси

Когато сме във връзка, ние започваме да приемаме хобитата и интересите на партньора ни за наши. След раздялата някои от тези навици продължават да живеят с нас. Ако обаче си продължила напред и си си дала сметка за нещата, които наистина ти носят радост и онези, които изпълняваш по навик, то ти си готова за нова връзка.

Освен това си започнала нови хобита, които винаги си искала да пробваш. И то не защото там можеш да срещнеш някой нов мъж, а защото наистина искаш да опиташ – заради себе си!

4. Искаш не само да получаваш любов, но и да я раздаваш

Когато не си във връзка, в теб се събира толкова обич и топлина, че тя е достатъчно да сгрее целия свят! В момента, в който осъзнаеш, че не искаш само да бъдеш прегръщана и обичана, но и ти самата искаш да прегръщаш, обичаш и подкрепяш, тогава си готова за нова връзка.

5. Реагираш спокойно, когато виждаш влюбени двойки

Ако можеш да гледаш романтични филми, без да се разплачеш или да се ядосаш, и можеш да си искрено щастлива за приятелката ти, която ще се омъжва, това означава, че си на прав път. Ако чуждото щастие не те изпълва със завист, значи си в хармония със себе си и си готова да срещнеш любовта.

6. Искаш да излизаш по срещи

Ако мисълта, че трябва да опознаеш някого от нулата, не те притеснява, а те ентусиазира, това означава, че поне си готова да забравиш бившия.

7. Можеш да казваш „Не“

Когато останем сами, имаме златната възможност да преосмислим миналите си връзки и да преценим какво всъщност търсим у половинката ни. Вече си готова да казваш „Не“ на мъжете, с които знаеш, че нямаш бъдеще, и не се заблуждаваш, че те някога ще се променят.

За да не забравиш какво всъщност искаш, направи си списък с най-важните качества, които търсиш, защото понякога влюбването ни кара да забравим за всякаква логика.

8. Готова си да правиш компромиси

Въпреки че знаеш какво търсиш у бъдещата си половинка (като ценности и основни качества), много добре знаеш, че никой не е идеален – нито ти, нито той. Затова си готова да правиш компромиси и да пробваш нови неща.