Въпреки, че принц Джордж и принцеса Шарлот са само деца, те са трети и четвърти престолонаследници на трона и освен че водят необикновен живот, те се различават драстично от връстниците си.

Любопитен и доста изненадващ факт е, че 6-годишната дъщеря на принц Уилям и Кейт Мидълтън няма право да има най-добър приятел като част от строгите социални правила в нейното училище Thomas’s Battersea.

Ето какво пояснява журналистът Джейн Мур от The Sun "Това е наистина страхотно малко училище, което се фокусира върху добротата и пасторската грижа там е невероятна. Има политика, че ако си детето прави парти, било то за рожден ден или друг повод, то трябва да покани всички деца от своя клас, за да може нито едно дете да не се чувства пренебрегнато. Тук не се толерират "най-добрите приятели". 

Училището предлага широк спектър от предмети, като фокусът е пада върху личното, социалното и емоционалното развитие на децата. "Навсякъде има табели, които казват, че трябва да бъдете любезни, това е и духът на училището", добавя Джейн.

По-големият брат на Шарлот принц Джордж също посещава училището, където цената на обучението е £19 287 на година.

Междувременно Джейн добавя, че принц Уилям и Кейт Мидълтън са силно ангажирани с образованието на децата си и това е основно очакване от тяхна страна от самото училище. "Това е училище, което наистина очаква и насърчава участието на родителите в образователната култура на децата си."

По правило се очаква след време двойката да изпрати принц Джордж в интернат, въпреки че те неведнъж са споменавали, че няма да го насилват да присъства, ако той самият не иска.

"Кейт и Уилям са готови да изпратят Джордж в интернат в бъдеще и вече са проверили няколко възможни, но смятат, че 8 е все още много крепка възраст и искат да изчакат, докато стане малко по-голям", заяви преди време източник, близък до кралското семейство. "Тъгването на училище за Джордж е решение, което Уилям и Кейт ще вземат като семейство и никога няма да принудят сина си да прави нещо, което той не желае или те самите не смятат за правилно", допълва източникът.