Сезонът на зодия Телец е по-заземен, мек и меланхоличен в сравнение с неговия предшественик, Овена. Това е сезон на комфорт и наслада.

Сезонът на Телеца ни насърчава да се наслаждаваме на чувствени удоволствия. Това е страхотно време да се отдадете на допълнителни грижи за себе си, като се поглезите с козметични процедури или цял спа ден. Ще открием, че искаме да бъдем заобиколени от природата и красотата и ще се стремим да направим живота си красив. След активния сезон на Овена, сезонът на Телеца е свързан със забавяне и фокусиране върху простите удоволствия в живота. Сега е времето, в което да се наспите, да поръчате храна за вкъщи или да гледате любимите си филми. Ето какво още трябва да знаете за този лежерен период.

Кога е сезонът на Телеца?

Тази година Слънцето ще влезе в Телец на 20 април и ще излезе от Телец в Близнаци на 20 май. През сезона на Телец се очаква слънчево затъмнение в този знак, което ще се случи на 30 април. Известно е, че затъмненията носят малко драма, внезапна промяна и откровения, така че всички знаци могат да очакват някаква трансформация през този период.

Сезон на Телеца: Какво да очаквате през 2022 г.

С трансформацията идват някои разтърсвания и промени. Най-доброто нещо, което трябва да направите преди този сезон, е да си поставите реалистични цели и да помислите за малките стъпки, които можете да предприемете, за да ги постигнете. Имайки предвид всичко това, ето какво може да очаква всеки зодиакален знак през този сезон на Телеца:

Овен

Този сезон е свързан със сигурността, Овни. Слънцето в Телец ще активира вашия сектор на сигурността и ще окаже влияние върху вашите финанси и взаимоотношения. Може да откриете, че сте по-финансово фокусирани и искате да почувствате, че можете да се доверите на близките си на емоционално и духовно ниво. Може да стигнете до извода, че е време да отстраните онези, които всъщност не са до вас, и да проявявите повече признателност към тези, които са.

Телец

Честит рожден ден, Телци! Този сезон е прераждане за вас. Това е специална година, защото ще се случат поредица от затъмнения по оста Телец-Скорпион, които ще ви накарат да се предадете на трансформациите, които се случват във и около вас. Първото затъмнение на 30 април ще ви даде тласък, като ще ви насърчи да се освободите от страховете си от провал и да разкриете нова версия на себе си.

Близнаци 

Може да ви се стори странно, Близнаци, но този сезон има вероятност да се почувствате по-малко социални. Сезонът на Телец ще активира вашия сектор на лечение, което ще ви направи по-духовно настроени преди сезона на рождения ви ден. Моментът е подходящ за Близнаците, които искат да се откажат от лошите навици или пороци, които са ги карали да се чувстват блокирали.

Рак 

Този месец ще промените посоката, Раци. Докато сезонът на Овен е свързан с кариерата, сезонът на Телец е за вашите приятелства. Пригответе се да култивирате повече хармония и последователност в отношенията си, особено с любимите си хора.

Лъв 

Този сезон може да ви накара да се чувствате малко неспокойни, Лъвове, тъй като Телецът е склонен да не се съобразява с вашата природа. Този натиск обаче може да ви помогне и да ви накара да се почувствате по-фокусирани върху кариерата или бизнеса си. Добър момент е да кандидатствате за мечтана работа и да работите за целите си.

Дева 

Време е за експанзия, Деви. Вероятно ще ви се прииска да пътувате. Ако не можете буквално да се качите на самолет до най-близкия отдалечен остров, ще се отдадете на нови начинания, може би като вземете нова книга, като се научите как да готвите нещо ново или гледате чуждестранен телевизионен сериал.

Везни 

Сега е времето за сътрудничество, Везни. Независимо дали търсите финансово, или творческо сътрудничество, намерете хора, които споделят вашите цели. Енергията през този период е така подредена за вас, Везни, че ще имате един страхотен месец, изпълнен с преживявания.

Скорпион

Скорпионите ще забележат, че любовният им живот става по-страстен, чувствен и донякъде драматичен през сезона на Телеца. Вашето Слънце, Меркурий, Уран и Северен възел ще бъдат във вашия партньорски сектор, което кара повече хора да се чувстват привлечени от вас. Въпреки това ще се почувствате малко по-селективни. Това може да е сезонът, в който или задълбочавате връзките си с някого, когото обичате, или привличате нова връзка в живота си.

Стрелец 

Време е да се съберете, Стрелци. Този сезон ще се почувствате по-фокусирани върху това да подобрите своето психическо, физическо и духовно здраве. Но внимавайте с критиката към себе си, към която сте повече от склонни. За да я контролирате, медитирайте, водете дневник или изберете друг подход, който ще ви помогне да намалите тревожността.

Козирог 

Най-накрая предстои по-лек сезон за вас, Козирози. Направете почивка от работата си и оставете вътрешното си дете да поеме инициативата, докато Слънцето е в Телец. Прекарвайте повече време на открито през този период.

Водолей

Това е сезон за подобряване на дома, Водолей. Сега е моментът да направите така желаните промени в жилището си или направо да се преместите в ново. Бъдете предупредени: енергията на Телеца има тенденция да предизвиква известно напрежение за Водолея. Важно е през този период да уважавате границите на хората около вас.

Риби 

Сезонът на Телеца е време на създаване, Риби, нещо, което познавате добре. Вашият сектор на творчество и комуникация ще бъде активиран и с енергията на Телец, хармонизираща с вашата собствена, вероятно ще се почувствате замечтани и заземени. Слънцето в Телец ще ви помогне да подредите мислите си и дори ще се почувствате по-мотивирани. „Ако имате творчески проекти, които да споделите със света, сега би бил добър момент да ги изложите на показ.