Историята на Лайтина Кор е наистина невероятна. Тя преживява цели 17 аборта и лекарите й казват, че никога няма да има деца, но ето че днес тя е майка на четири.

Когато е на 17 г., на Лайтина е поставена страшната диагноза левкемия. Момичето успява да се пребори, след като година по-късно й е присаден костен мозък. Но въпреки че оцелява, лекарите й съобщават още една тежка вест – едва ли някога ще има деца.

Въпреки лекарското мнение, 13 г. по-късно Лайтина е майка на 4 момиченца. 32-годишната британка вече е преживяла 17 спонтанни аборта, преди да научи, че е бременна отново.

Лайтина ражда първата си дъщеря – Киран, през септември 2015 г., Кажал и Кавита са родени от сурогатна майка два месеца по-късно. А през юни 2016 г. се ражда и последната й дъщеря – Кияра.

Лайтина, която се опитвала да забременее след сватбата си през 2007 г., първо забременяла с близнаци: „Преживях общо 17 спонтанни аборта и всички бяха тежки за мен, но първият го преживях най-трудно, защото беше първи и защото ги бях носила в мен по-дълго.“

Когато й казват, че едва ли ще има деца, Лайтина го приема спокойно, защото перспективата да бъде майка й се струвала толкова далечна. Но нещата се променят, когато 5 години по-късно се омъжва. След толкова много аборти Лайтина е съсипана и със съпруга си решават да осиновят. Но от системата по осиновяванията им казват, че нямат подходящи деца от азиатски произход и така Лайтина започва да проучва въпроса със сурогатството.

Между 2013 г. и 2015 г. двойката прави 6 опита да имат деца от сурогатни майки, но и 6-те опита завършват с аборт. Тогава двойката се отказва.

Няколко месеца по-късно, през февруари 2015 г., Лайтина разбира, че е бременна. Този път всичко е наред и тя ражда дъщеричката си Киран.

„Беше истински шок. Съпругът ми и аз очаквахме да получа спонтанен аборт. Просто предполагахме, че така ще се случи. И всеки ден беше толкова тежък. Никъде не ходех и не шофирах, защото ме беше страх да не си причинявам ненужен стрес. Беше страшно. Не казах на семейството си. Не казах на никого. Не исках хората да се радват и след това отново да получа спонтанен аборт.

През ноември, близнаците Кажал и Кавита, са родени в Индия от сурогатна майка, след като болницата там имплантира и последните четири ембриона.

„Само шест седмици след като родих първото си дете, трябваше да отида да взема и Кажал и Кавита от Индия. Затова бях много заета и нямах никакво време да мисля. Чувството беше невероятно,“ разказва тя.

Но докато е в Индия, Лайтина разбира, че отново е забременяла и четвъртата й дъщеря Кияра се ражда преждевременно в 28-мата седмица, през юни миналата година.

Малката трябва да остане 9 седмици в кувьоз, преди да си отиде у дома. „Тя се роди по-рано, но нямаше никакви здравословно проблеми. Накрая се оказахме големи късметлии“, казва Лайтина.