Чувала ли си някога за нещо, наречено знак-близнак? А може би си чувала коментари за други зодии, които се определят като "твоя противоположност"?

Въпреки че няма корени в традиционните астрологични текстове, терминът "знак-близнак" се появява все повече и повече в онлайн пространството. За да откриеш своя знак-близнак, трябва да видиш коя зодия е срещуположна на твоята в зодиакалното колело. Повечето астролози определят този знак като "твоя противоположност".

Но, въпреки че знаците-близнаци са на 180 градуса един от друг, това съвсем не означава, че те са точни противоположности. Те имат много повече общо, отколкото предполагате. Те по-скоро гонят една и съща цел, но използват различни методи, за да я постигнат.

Опознаването на твоята знак-близнак ще ти помогне да разбереш по-добре себе си и да постигнеш вътрешен баланс. А ето и кои са шестте двойки знаци-близнаци.

Овен и Везни 

Може да се каже, че тази двойка зодии се допълва напълно. Овенът, управляван от планетата воин Марс, е жизнен и импулсивен, докато Везните, управлявани от планетата на любовта, Венера, винаги търсят баланс (дори и никога да не го постига напълно). Везните са готови да поемат по дългия път към консенсуса, докато Овните предпочитат да поемат по пряк път, воден от егото, и да се изправят пред последствията по-късно. И двата знака обаче са ориентирани към взаимоотношенията лидери, фокусирани върху преодоляването на пропастта между себе си и другите. По оста Овен-Везни преминаваме от независимост към взаимозависимост.

Телеци Скорпион

Телец и Скорпион са свързани с привързаността. Тези фиксирани знаци са създания на навика и настръхват при наличието на твърде много промени. Докато Телецът, управляван от сладката Венера, създава успокояваща атмосфера, Скорпион, управляван от мощния Марс, се издържа от уязвимостта. Ако Телецът обича домашния уют и времето, прекарано лежерно с любимите хора, то Скорпионът иска същото, но по-скоро ще го видите да води дълбоки разговори до късно през нощта. Когато става въпрос за оста Телец-Скорпион навлизате в дълбоките чувства или се оттегляте.

Близнаци и Стрелец

Близнаци и Стрелец са най-сходните от шестте двойки зодии. И двата променливи знака са любопитни размирици, които мнозина биха описали като центъра на купона. Близнаците, управлявани от ориентиран към детайлите Меркурий, се подхранват от клюки, шеги и социализиране. Стрелец, от друга страна, управляван от просветления Юпитер, е вечно в търсене на истината. По отношение на информацията, Близнаците искат количество, докато Стрелец търси качество. Някои биха нарекли Стрелеца претенциозен, а Близнаците дребнави. И двата знака обаче са замислени и весели събеседници, които винаги успяват да преодоляват пропастта между философското и обикновеното.

Рак и Козирог

Някои наричат Рака и Козирога мама и татко на зодиака. Ракът (или майката) се управлява от луната, спътник, който обикаля целия зодиак за 29,5 дни. Козирогът (или татко) се управлява от Сатурн, последната видима планета в нашата слънчева система, която обикаля около зодиака за 29,5 години. Въпреки че едната зодия е свързана с кратките, а другата с дългите неща, и Ракът, и Козирогът обичат рутината. Тези кардинални знаци са фокусирани върху основната структура (Козирог) и емоционалната регулация (Рак), умения, които трябва да се овладяват през целия живот.

Лъв и Водолей

Лъв и Водолей искат да окажат влияние. Тези две зодии може да изглеждат като най-несъвместимите знаци-близнаци с ексхибиционист Лъв, управляван от огненото слънце, и скромен Водолей, управляван от далечния Сатурн. Лъвовете са създадени да изпълняват, а Водолеите да наблюдават. Но и двата фиксирани знаци вярват в стабилния напредък, ползите от рутината и силата да обединява хората. Лъвовете са популярни, защото са общителни и очарователни, а Водолеите са популярни, защото е трудно да бъдат определени. И двата знака обичат яростно и променят света чрез общностите, които създават.

Дева и Риби

Ако някога се нуждаеш от помощ, трябва да се обадиш на Дева или Риби. Тези променливи знаци не искат нищо повече от това да бъдат полезни. Управляваната от Меркурий, Девата предоставя практически решения на всеки проблем, докато Риби, управлявани от Юпитер, се осмеляват да си представят идеалното бъдеще. И Девата, и Рибите са съпричастни и гъвкави лидери, които въпреки мъдростта си в крайна сметка са известни със своите недостатъци. Девите си мислят, че винаги да са прави за всичко. Рибите, от друга страна, са толкова увлечени да задоволяват нуждите на всички останали, че забравят за своите. Независимо дали са егоистични, или безкористни, и двамата в крайна сметка се чувстват разочаровани, че хората се възползват от тях, но никога не престават да се опитват да помогнат.