Знаменитостите от цял свят са съкрушени от смъртта на кралица Елизабет II.

Елтън Джон, който е посветен в рицарско звание от Нейно кралско височество през 1998 г., заяви в изявление в Инстаграм, че заедно с цяла Великобритания е "дълбоко натъжен" от кончината на кралицата в четвъртък.

"Тя беше вдъхновяващо присъствие и преведе страната през някои от най-великите и най-мрачните ни моменти с грация, благоприличие и истинска грижовна топлота", добави певецът на "Candle In the Wind", който имаше близко приятелство с покойната принцеса Даяна. 75-годишният Джон също така отбеляза, че кралица Елизабет е била "огромна част" от живота му от "детството до днес", и заключи: "Тя ще ми липсва много".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

 

Британецът Ози Озбърн, който свири на юбилея на кралицата през 2002 г., също се включи в социалните мрежи, за да изрази съболезнованията си. "Скърбя заедно с моята страна за кончината на нашата най-велика кралица", написа 73-годишният рокер от Black Sabbath в Туитър в четвъртък. "С натежало сърце казвам, че е опустошителна мисълта за Англия без кралица Елизабет II"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne)

 

Хелън Мирън, която спечели "Оскар" за превъплъщението си в образа на кралица Елизабет във филма "Кралицата" от 2006 г., отдаде почит в публикация в Инстаграм. "Гордея се, че съм изиграла Елизабет", написа тя. "Скърбим за една жена, която, със или без корона, беше олицетворение на благородството."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)

 

В собствен пост в Инстаграм Виктория Бекъм повтори колко "невероятно тъжен" е този ден за всички, които са обичали дългогодишния монарх. "Днес е изключително тъжен ден не само за нашата страна, но и за целия свят. Дълбоко съм натъжена от кончината на любимия ни монарх, Нейно Величество Кралицата", написа бившата спайска. "Тя ще бъде запомнена с непоколебимата си вярност и служба и мислите ми са с кралското семейство в този невероятно тъжен момент."

 

В САЩ актрисата Дженифър Гарнър публикува снимка на младата кралица Елизабет и написа в Instagram: "Каква елегантна, невероятна жена. 💔"

 

Упи Голдбърг също се включи чрез Туитър, като написа: "Преди няколко години се запознах с кралица Елизабет на Кралското вариететно представление през 2009 г. Когато тя се приближи към мен, единственото, което си помислих, беше WTH?? Аз съм американско дете от квартала и съм в компанията на английската кралица. Бях в страхопочитание. Почивай в мир. Бог да пази краля."

Крис Дженър публикува в Инстаграм четири снимки на кралицата от различни епохи от живота ѝ и написа под колажа: "Почивай в мир, Нейно Величество кралица Елизабет II. Грациозна, всеотдайна, елегантна, незабравима. Днес и винаги ще я помним като един от най-великите лидери, които светът ни е виждал. Изпращам моята любов и съболезнования на кралското семейство."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kris Jenner (@krisjenner)

 

Кралица Елизабет II, най-дълго управлявалият монарх в британската история, почина на 96-годишна възраст "мирно в Балморал", съобщи кралското семейство в Туитър.

По-рано в четвъртък кралското семейство обяви, че лекарите са "загрижени" за здравето на кралицата, затова тя е поставена под "медицинско наблюдение". Принц Хари, принц Уилям, принц Андрю и други отлетяха за Балморал в Шотландия, за да бъдат до леглото на монарха. В резултат на смъртта на кралицата Чарлз вече е крал на Обединеното кралство и Британската общност, а съпругата му Камила Паркър Боулс има титлата кралица-консорт.