След като още вчера ви разкрихме кой ще бъде първият дисквалифициран от "Игри на волята", дойде ред и да ви кажем защо точно го е направил изгоненият участник.

Албена Ситнилска, която е шампион по кикбокс и таекуондо, се оказа първия дисквалифициран от „Игри на волята” участник. Причината е не само храната, която бяха скрили доста от съплеменниците й, но и най-вече заради скрит телефон, с който е нарушила железните правила на шоуто.

Ситнилска призна, че мобилното устройство е било грижливо скрито в багажа й в подплатата на сака с личния й багаж с цип и след като не е било открито от екипа на продукцията, тя го е приела като знак от съдбата.

Много от зрителите предполагаха, че блондинката е искала да знае какво се случва във външния свят с детето й, но истината се оказа доста по-различна...

В първия подкаст на „Игрите” шампионката каза: „Срамувам се, че съм първата дисквалифицирана участничка, но още преди началото на шоуто имах колебания дали да вляза или не. Имах лични проблеми и за мен беше важно какво се случва навън. Причината да скрия телефона бе, че зарязах сестра си в тежък за нея момент и най-важното за мен беше да разбера какво се случва с нея и с други хора от външния свят.”

"На Дивата река не съм ползвала телефона, защото там бяхме без багаж, но за мен беше кошмар да незная какво става навън. И сега не съжалявам, че го скрих, съжалявам за тези, които ми стискаха палци да победя. Знаех, че имам сили да стигна до финал, а на реката въпреки неудобствата се научих на спокойствие и никога не влязох в интрига!"

Ситнилска призна още, че Ива от нейното племе знаела за скрития телефон почти веднага след началото на снимките, но я подкрепяла напълно, тъй като е знаела добре какви са проблемите й навън.