Риби, 2023 ви носи повече самоувереност. Чувствате се общителни и отворени към света, заради което вече сте готови да бъдете център на вниманието. Възможно е да се тревожите заради някои по-тежки отговорности у дома или в семейството и леко напрегнати моменти в работата. Ако чувствате, че не получавате удовлетворение, тогава ще трябва да промените курса, но не внезапно, а постепенно към това, което ще ви даде чувство за смисъл и цел. Концентрирайте се върху професионалните си амбиции в началото и в края на 2023 г., а върху емоционалните или лични въпроси - в средата. Осигурете си спокойно време за размисъл и себеразбиране. След август ще се почувствате по-спокойни по отношение на работата и здравето.

Време за израстване и успех

Според хороскопа на Риби 2023 е отлична година за учене, професионално развитие и подготовка за кариерно израстване. Тази година може да ви донесе достатъчно удовлетворение в работата: интересни предложения, награди, съизмерими с усилията ви, повишена популярност, признателност и т.н. През първата половина на 2023 се препоръчва да поддържате финансова предпазливост и да избягвате рисковани решения и грешки в преценката по отношение на ресурсите и възможностите си. През последните месеци на годината се очакват нови сътрудничества или договори. Ако получите служебно предложение – вслушайте се в интуицията си. Финансовото ви състояния се подобрява, но по-скоро бавно. Това не бива да ви демотивира, защото през 2023 ще трябва да покажете свои умения, с които ще печелите през следващите години.

Поставете граници

Препоръчва се да бъдете предпазливи, когато пътувате на дълги разстояния и общувате с непознати. Може да почувствате, че някои партньорства ви отнемат повече, отколкото дават, до месец май, когато търпението ви е ще е възнаградено. Около август и септември ще получите нещо ценно от тези хора. Вие сте лоялен и ценен приятел, но внимавайте да не позволите на някои хора да ви използват, натоварвайки ви със собствените си проблеми. Ако усетите, че сте в плен на едностранчиво приятелство, деликатно се отдръпнете. Научете се да поставяте граници и ще видите, че няма да загубите определени хора, но ще им дадете сигнал докъде могат да стигнат в отношенията си с вас. В последното тримесечие на годината ви очаква запознанство, което ще изиграе важна роля за вас в личен план.

Готови за ново начало

В любовта нещата не са страхотни, обзети сте от меланхолия и тъга. Ще бъдете изпълнени с любов, чакайки партньорът ви да вземе решението, което вие не вземате, но искате да се случи. Годината е отлична за сключване на брак или поне за по-сериозна крачка в отношенията. Заложете на комуникацията и изкажете смело какво желаете. Възможно е половинката ви да е готова за същото, но да не се е замисляла за това. Не притискайте и недоволствайте, ако не стане на вашето, а действайте търпеливо, но категорично.

Нови преживявания и експерименти ще се появяват в любовния ви живот през 2023 г., така че тя ще бъде завладяваща, както никога досега. Ако сте необвързани, тази година ще направите всичко, за да забравите романтичното си минало и ще бъдете прави, защото вашите мисли, насочени към това минало, ви пречат да проектирате себе си в бъдещето. Най-накрая можете да погледнете право напред и ще видите, че бъдещето ви се усмихва. През януари-февруари на 2023 г. любовта е свързана с приятелство, колективни дейности, конференции, командировки или събития, които посещавате. През юни и юли е друг интензивен период, предсказващ много страст в живота ви. 2023 е може би най-вълнуващата година за вас да срещнете нова любов или да създадете нови приятелства. Отпуснете се и оставете другите да видят колко неустоима и харизматична личност сте!