Според някои проучвания средностатистическата жена всеки ден отделя по 55 минути за външния си вид.

Ако това ти си струва прекалено много и искаш да спестиш малко време от разкрасителните ти процедури, днес ще ти предложим няколко съвета, които могат да ти помогнат. Много от тях ще ти спестят не само време, но и пари.

1. Ако нямаш време за нов маникюр

Гел лакът издържа доста дълго време, но ноктите ни израстват бързо и много скоро пак имаме нужда от нов маникюр. Ако нямаш време да отидеш на маникюр, на помощ идва лакът с брокат. Единственото, което трябва да направиш, е да нанесеш малко в основата на нокътя, за да прикриеш израсналите нокти.

2. Срещу хлабавите копчета

Ако тъкмо тръгваш, но си забелязала, че едно от копчетата на ризата ти се кани да падне, намажи го с малко безцветен лак. Така ще го прикрепиш, докато имаш време да го зашиеш.

3. Как да спасим очната линия

Този трик не работи при всички очни линии, но си струва да се опита, когато положението изглежда неспасяемо. Ако апликаторът на очната ти линия е загубил форма или е засъхнал и линиите, които се получават не са така прави, можеш да се опиташ да го извадиш и да го пъхнеш обратно с използвания край навътре (както е показано на снимките). И готово – апликаторът изглежда като нов.

4. Сгънати дрехи за по-лесно намиране

Ако дрехите ти стоят в чекмеджета, понякога е много трудно да изровиш точно това, което ти трябва. Ето защо те съветваме да сгъваш дрехите си по начина, показан на снимката. По този начин само с един поглед можеш да намериш това, което търсиш. Освен това няма нужда да пренареждаш чекмеджетата толкова често.

5. За бързо контуриране

Ако за теб контурирането е бавно и досадно, но понякога все пак прибягваш до него, можеш да си спестиш мъките, като купиш два коректора – един по-светъл от кожата ти и един по-тъмен. Нарисувай две тройки на лицето си (както е показано на снимката) и прелей двата цвята.

6. Какво да правим с дългия колан

Когато използваме дълъг и тънък колан, много често единият край остава да виси и се чудим какво да го правим – да го оставим да виси или някак си да го прикрепим. Има и по-интересно решение – да го вържеш на интересен възел. Така хем изглеждаш ефектно, хем не губиш време да го прикрепяш по никакъв начин.

7. Бърза четка ветрило

Четките от типа ветрило вършат чудесна работа, когато трябва да отнемем малко от нанесения грим. Ако се чудиш дали ти трябва такава четка, но не ти се дават пари, за да разбереш, можеш да използваш две фиби и да превърнеш нормалната четка за грим в четка ветрило.

8. Как парфюмът да издържа по-дълго

Парфюмът ти ще издържи цял ден, ако първо нанесеш нещо мокро на кожата си, например вазелин. След като го нанесеш на кожата, напръскай мястото с парфюм и го разнеси с китката.

9. Как ръцете ти да останат свободни, докато сушиш косата си

Когато нямаш никакво време, дори изсушаването на косата ти отнема няколко ценни минути. Вместо това намери място, където можеш да закачиш сешоара си в изправено положение. Така ръцете ти ще са свободни, за да правиш нещо друго или за да оформиш косата си по-бързо.

10. Лек срещу пъпки

Ако изведнъж ти е излязла пъпка и нямаш време, нанеси върху засегнатия участък капки за очи, които намаляват зачервяването. Те ще свият капилярите и пъпката бързо ще се скрие.

11. Как да се къпеш по-бързо

Вместо винаги да търсиш идеалната температура, отбележи я с водоустойчив маркер или стикер (както е показано на снимката).

12. Ако нямаш никакво време за грим

Ако нямаш абсолютно никакво време за грим, гримьорите съветват да се съсредоточиш върху веждите си. Ако ги запълниш, това ще придаде жизненост на лицето ти и ще изглеждаш така, сякаш носиш грим.