Виждаш го - красив, забавен, душата на компанията. Незабавно привлича вниманието ти, както и това на всички останали. Той много добре знае какво прави и как да се окаже в центъра на купона, обграден от обожателки. Но има един проблем, той е нарцис и за него няма нищо по-прекрасно на света от собственото му отражение в огледалото. Той е велик и света е в краката му. Той много добре знае изкуството на съблазняването и ако реши, много лесно ще попаднеш в мрежите му. Ако вече си там, ето няколко неща, които трябва да знаеш за любовта с такъв човек:

1. Той има нужда от теб повече от колкото ти от него

Когато се влюбиш в нарцис, той започва да обича начина, по който го правиш. Твоята любов подклажда самочувствието му и в даден момент той започва да има нужда от теб и любовта, която му даваш.

2. Той се страхува да не бъде скучен

Често нарциси като него скриват истинската си душевност зад пластове забавление, добро настроение, самочувствие и приятели. Това е така, защото въпреки високото мнение за себе си, те се страхуват, че ако разкрият същността си пред някого, той ще ги сметне за скучни. Затова запомни, ако той се държи като душата на компанията, това е защото иска да бъде обичан и приеман.

3. Той иска внимание и признателност

Дори да няма проблем със самотата, защото обича собствената си компания, нарцисът често има нужда да бъде обгрижван, да му се обръща внимание да се разкриват страхотните му качества. Той иска да знае, че мислиш за него, дори да не го показва.

4. Обича вниманието

Не само твоето, за нещастие. Нарцисът има нужда да получава възхищение от много страни, затова веднъж влюбила се в него, той ще започне да търси още внимание от нови хора, които да му напомнят колко е велик.

5. Той е повреден

Ако си мислиш, че нарцисът е станал това, което е, просто така, грешиш. Зад високото му самочувствие и арогантното поведение стои болка, обида, падение. Той е преминал през много неща, всяко от които е дало своето отражение върху него и го е превърнало в това, което е. Спомни си тези неща, когато те вбеси и решиш, че не заслужава обичта ти.

6. Той е навсякъде

Нарцисът е един от най-заетите хора, които ще срещнеш. Той постоянно е в движение, има срещи с различни хора и прави всякакви неща. Така той задоволява нуждата си да бъде в сърцето на компанията и да получава комплименти.

7. Той следи какво е направил

Винаги, когато направи нещо щедро и мило, което изглежда безкористно, всъщност записва това в главата си. Не го прави, за да ти натяква по-късно, а за да повиши самочувствието си, спомняйки си колко е страхотен и отдаден.

8. Той обожава отражението си в огледалото

Та нали то за това е създадено. Той никога не би напуснал дома си, изглеждайки нещо по-малко от съвършен. Ще се огледа във всяка витрина, за да отрази колко е страхотен. На него просто му отива да е такъв.

9. Той е критичен

Критиката, която един нарцис може да ти отправи, не може да се сравни с нищо друго. Той вижда в теб част от себе си и твоите грешки като провали. Затова ще направи всичко възможно това да се промени. Дори с цената на скандал или критика.

10. Той се страхува да не бъде разкрит

Често под критичната, цинична страна на нарциса стои мил и нежен човек, който обича романтиката и има нужда просто да бъде обичан. Той обаче крие тази си страна с цената на всичко. Мисълта да бъде разкрит го ужасява и затова той скрива нежната си страна под онова, което виждаш всеки ден. Затова, следващият път когато му се ядосаш, спомни си това.

11. Той е истинско предизвикателство

В опитите си да не бъде скучен, той ще се опита да направи каквото е нужно, за да живее живота си на пълни обороти. Той никога не казва не, приема предизвикателствата с голямо желание и често може да се случи така, че да предизвика и теб да достигнеш предела си.

12. Изглежда добре

Нарцисът се стреми да даде максимално покритие на самочувствието си. Тъй като той обича най-вече себе си, полага изключителни грижи за здравето и външния си вид. Обича комплиментите и прави всичко възможно да ги получава ежедневно, от всякъде.

13. Той ще ти помогне да подобриш себе си

Ако имаш връзка с нарцис, той ще те приеме като част от себе си. И както от всяка друга част, той ще изисква съвършенство. Затова, ако усетиш, че в даден момент ти се прииска да се храниш по-здравословно или да поддържаш повече тялото си, не се чуди. Перфекционизмът му е застигнал и теб. Той иска човека до него да бъде перфектен, за да подхожда на имиджа му, но и за теб това е печелившо, защото до себе си ще имаш човек, който да те стимулира да даваш най-доброто от себе си.

14. Той знае как да те накара да се почувстваш специална

Той знае толкова много за вниманието, не само как да го получава, но и как да го дава. Затова, ако попаднеш в мрежите на нарцис, знай, че той знае и може да те накара да се почувстваш като най-специалната жена на света.

15. Той е креативен

Той е човек, който обича собствената си компания. А това води до генерирането на множество страхотни идеи. Срещите с него никога не са скучни и еднотипни. А проблемите може да реши по най-невероятния и в същото време ефективен начин.

16. Той е любопитен

Той е от онзи тип хора, които постоянно учат нови неща, любопитни са като децата и никога не спират да се развиват. Именно затова близките им често търсят съвет от тях за различни теми и решаването на различни проблеми.

17. Когато ти дава, това наистина значи много

Той не е от хората, които се раздават лесно за всеки. Затова, ако усетиш истинска обич и привързаност от него, чувствай се късметлийка. Когато той ти даде, това наистина означава, че го прави със сърцето си и наистина го мисли.

18. Той се опитва да бъде по-добър

Да, понякога прекалява с критиката, цинизма и прекалено високото самочувствие. Дори самия той го осъзнава. Ето защо се опитва постоянно да се променя към по-добро. Затова, ако го приемеш точно такъв, какъвто е и го дариш с цялата си обич, ще получиш още повече от нея в замяна.