Да четеш хороскопа си обикновено е забавно, но понякога астро новините са гадни. Особено, ако сте една от зодиите, за които 2022 година ще бъде една от най-трудните и предизвикателни.

Казано просто: всяка планета контролира част от нашето съществуване. Венера управлява любовта и парите, Меркурий притежава комуникацията, Нептун е владетел на светът на сънищата и т.н. Когато планетите се движат през дванадесетте знака, те поемат енергиите, свързани с тези знаци – например както Скорпионът е мистериозен, Овенът е енергичен, а Близнаците са хитри. Понякога планетите не обичат да са в определени знаци, а понякога тези планети, когато са в определени знаци, влияят негативно на хората с тези зодии. В случай, че сте изплашени, недейте. Това че годината ще бъде предизвикателна не означава, че трябва да е лош късмет през цялото време. Тези три зодиакални знака ще имат най-лошата 2022 г., но трябва да вярвате, че това е за по-добро в дългосрочен план.

Везни

Везни, 2022 г. е вашата „Година на истината“. Склонни сте да криете чувствата си зад маска на отчужденост и интелект, но с ретроградна Венера в Козирог, която квадратира вашия знак от края на 2021 г. до 29 януари, не можете да направите нищо, освен да се изправите срещу хората и начина на живот от миналото с радикална честност.

И трите основни тазгодишни ретроградни Меркурий създават неприятни ъгли с вашия знак, смятайки, че неправилното общуване е често срещано явление през цялата година. Бъдете много внимателни и говорете истината, защото думите ви могат и ще бъдат лесно тълкувани погрешно. Очаквайте да се почувствате нервни и нестабилни по време на ретрограден Плутон от 29 април до 8 октомври.

Докато ретроградният Меркурий причинява основно проблеми в материалния свят, ретроградният Плутон е по-фин и по-дълбок. Вероятно ще се почувствате не на място и ще се окаже, че поставяте под съмнение целта си. В тези моменти просто се опитайте да издържите. Предизвикателствата на 2022 г. ще ви отведат към истината и една невероятна 2023 г.

Лъв

Подгответе се за „годината на дискомфорта“, Лъвове. 2022 г. ще ви преобърне, ще разтърси вашия свят и ще ви научи, че можете да издържите дори по-голям дискомфорт, отколкото си мислите. 2022 г. безспорно ще бъде трудна за вас, но не е излишно. Ваша работа е да се поучите от предизвикателствата, които космосът хвърля по пътя ви.

И четирите тазгодишни затъмнения квадратират вашия знак. Когато планетите в нормалното си състояние квадратират аспектите на вашата карта, това сигнализира за стагнация и безпокойство. Комбинирайте този квадрат с енергията на затъмнението и ще създадете космически катализатор за огромни промени и катаклизми.

Непосредствено след първия цикъл на затъмнение от 2022 г., ще имате и лошия късмет да бъдете повлияни от ретрограден Меркурий, който квадратира вашия знак от 22 май до 3 юни. Това ще бъде подходящ момент да внимавате какво говорите. Освен това, ретрограден Уран квадратира вашия знак около 24 август и остава там до 2023 г., принуждавайки ви да разберете кои са областите в живота ви, в който сте заседнали, и да направите промяна.

Водолей

Водолей, 2022 г. е вашата „Година на разбирателството“. Тъй като вашият знак се противопоставя на огнения Лъв и противоположностите споделят едни и същи квадрати, намерете буен приятел Лъв, с който да споделите мъките си. За ваш късмет, можете да изпитате малко благодат от влиянието на Сатурн във вашия знак. Тъй като древните астролози са вярвали, че вашият знак е „домицилен“ или естествен енергиен дом на планетата Сатурн, тази пръстеновидна планета ще действа като котва за всички начинания, свързани с продуктивността. Енергията на Водолея е великолепна комбинация от стремежа на Козирога и интуицията на Рибите, така че когато сте възпрепятствани да постигнете целите си, реагирате агресивно и емоционално. Използвайте опита си тази година, за да култивирате по-добро разбиране към поведението на другите и да превърнете тези дълбоки чувства в действие.