Рибите са дванадесетия и последен знак в зодиака. Най-силните им страни са състрадание, интуиция, независимост, мъдрост и уникална артистична страна. Сред слабостите им се нареждат неувереността им, предпочитането да избягат от реалността и прекалената им емоционалност.

Рибите са наричани мечтателите на зодиака. Те използват блясъка и въображението си, за да избягат от реалността, когато са се сблъскали с нея и не я харесват. Като последната зодия, единадесетте предходни индиректно придават на Рибите различни характеристики. Това обяснява вродената им нерешителност и постоянните вътрешни борби със самите себе си. Те могат да бъдат най-обърканите и трудни за разбиране хора, които познаваш. Ето няколко причини за това:

Прекалено съпричастни са

Тяхната интуитивна и въображаема природа ги е дарила със силно чувство за съпричастност, което може да бъде нож с две остриета. Могат лесно да объркат емоциите на другите със собствените си. Това поражда огромно напрежение в тях и така започват да пренебрегват собствените си чувства. Смущението може да бъде много голямо и да ги изпрати във въображаем свят.

Много са независими

Рибите са една от най-независимите зодии и то с основателна причина. Те правят всичко по силите си, за да не се налага да разчитат на другите. Тази гордост ги кара да плащат висока цена на моменти, защото отказват да поискат помощ. Ако си Риби, наблюдавай внимателно своите ресурси и способности. Не забравяй, че приятелите ти ще се чувстват поласкани да ти помогнат, когато имаш нужда от тях. Ако познаваш Риби и искаш да им предложиш помощ, имай предвид гордостта им. Предложи да им помогнеш внимателно, като подчертаеш взаимното уважение между вас. Представителите на тази зодия непрекъснато търсят нови преживявания или хора, защото са естествени приключенци. Именно това може да навреди на способността им да формират трайни връзки. Ако имаш отношения с представител на тази зодия, знай, че поддържането на чувството за приключение ще спомогне за укрепването на връзката ви. Не се притеснявай - тези споделени преживявания ще бъдат чудесен начин двамата да израснете заедно.

Те са мечтатели

"Зодията на мечтателите" е другото име на Рибите. Те смело решават проблемите си и са много интелигентни, креативни и с богато въображение. Това им дава възможност да мислят за трудностите по необичайни начини. Когато се сблъскват с неприятности в живота си обаче, въображението им може изкриви ситуацията.

Интроверти са

Макар и с приключенски дух, Рибите са интроверти, тъй като двете им страни са в постоянен конфликт една с друга. За тях е трудно да бъдат около хора, които не познават и затова могат да изглеждат като фалшиви или сдържани. Струва си обаче да ги опознаем „по-надълбоко”. Защото именно там е красивата им душа.