Казват, че Девите са праволинейни, прагматични и практични. И сигурно има истина в това. Но Девите са и много други неща. Те са силни, уверени, дейни. Те са целеустремени, борбени и смели. Те са вдъхновяващи и вдъхновени. Те са учителите, от които всички имаме нужда...

7 неща, които ще ти каже една Дева

1. Няма невъзможни мечти.

Сигурно сте чували израза "Няма невъзможни мечти. Само мечти, от които сме се отказали". Е, обзалагам се, че го е казала някоя Дева. Защото Девите правят точно това - мечтаят и се борят за мечтите си. С търпение, упорство и много хъс. И именно затова ги постигат.

2. Не предавай себе си заради мъжа до себе си.

Рядко ще срещнете Дева (ако изобщо срещнете), която да е готова да изневери на себе си и да пренебрегне принципите си само за да угоди на мъжа до себе си. Затова и Девите не започват лесно връзка. Но когато го направят, връзките им са силни и истински.

3. Научи се да затваряш вратата след гърба си.

За разлика от повечето жени, Девите не са склонни да гледат с носталгия към миналото. Те знаят, че това, което някога е било, вече не е и то с причина. Защото колелото на живота се върти напред, е на назад, и така трябва да бъде.

4. Няма грешни решения.

Девите не губят време в самообвинения и самосъжаления. Те вярват, че във всеки един момент правят най-доброто, на което са способни, и това е така. А грешките,... грешките са просто уроци, които ни помагат да не правим грешки. Или поне не същите...

5. Недей да имаш очаквания към другите само към себе си.

Девите са самостоятелни и силни. Те не са свикнали да зависят от другите и това им помагат рядко да се чувстват разочаровани от тези други. Просто защото ключът към хармоничните взаимоотношения е да нямаш очаквания към друг, освен към себе си. 

6. Никой не е длъжен да се грижи за теб освен теб.

В контекста на горното, Девите знаят, че никой не е длъжен да се съобразява с нуждите им. Затова те се грижат за нуждите си. Грижат се за себе си. Грижат се за щастието си. Пазят сърцето си. Щадят чувствата си. Съобразяват се с желанията на душата си.

7. Животът ти е твой и само ти знаеш как да го живееш.

Девите живеят според своите правила. Те не плащат данък обществено мнение, не подхранват комплекси, не се опитват да се впишат на всяка цена сред останалите. За тях е важно да не се бъркаш в решенията им и затова и те не се бъркат в решенията на другите. 

Или ако трябва да обобщя: Девите са това, което на всички нас ни се иска да бъдем...