И мъжете, и жените са били в емоционален застой. Чувстваме, че нещо липсва във връзката ни. По-голямата част от мъжете не могат да достигнат напълно до приятелките си, нито пък дамите се отварят напълно към половинките си. Не го правят, защото мъжете не им дават това, от което се нуждаят. Жените се чувстват разочаровани и обидени, дори страдат. Когато страдат и усещат, че не ги виждат, се затварят към партньора си. За щастие, може да научиш правилния начин да се доближиш по-пълно до жената до себе си. Дай ѝ това, от което се нуждае, като я накараш да се чувства видяна, за да се отвори към теб отново. Разбери какво може да направиш, за да подобриш не само връзката, но и целия си живот.

Ето и седемте неща, които всички дами искат в една връзка:

1. Да се чувства обичана

Когато жените се чувстват обичани, се отпускат и се отварят към партньора си. Споровете изчезват, сексът изобилства и женската им енергия се усеща от мъжете. Да не се чувстват обичани е подтекстът на всеки спор, който имате. Ако тя е недоволна, че излизаш с приятелите си или е разстроена от деня си на работа, или ти отговаря само с кратки откъси от изречения, тогава причината най-вероятно е, че не се чувства достатъчно обичана. Научи се да виждаш през думите, действията и настроенията ѝ и ще разбереш кой е истинският корен на това.

2. Да се чувства в безопасност

Налице е борба, водена от женското ѝ самочувствие, сексуалността и безопасността от най-ранна възраст. Заради многото послания до жените по отношение на тяхната сексуалност, те трябва да имат безопасно пространство, където чувстват, че могат да се доверят на партньорите си. Тя иска да се довери на твоята сила. Иска да почувства сякаш можеш да се справиш с всичко, което ти показва. Иска да не я съдиш, ако поиска нещо рисково. Иска да знае, че няма да се сринеш, ако ти каже да го направиш "по този начин“. Чрез създаването на безопасност за нея, тя ще се разкрие емоционално и сексуално и ще ѝ дадеш много добър подарък - ще ѝ позволиш да расте в рамките на взаимоотношенията ви и да премахне старите си емоционални рани.

3. Да се чувства забелязана

Жената иска да се чувстват видима. Иска да почувства, че я чуваш и си наясно с нейното емоционално състояние. Тя не иска непременно да бъдеш засегнат от него, но иска да го забележиш. Ако седи в другия край на стаята и не забележиш факта, че страда емоционално и е на ръба да избухне в сълзи, ще започне да ти се доверява по-малко. Тя ще си помисли: "Ако не може да види, че ме боли сега, колко време ще му трябва да го разбере? Ще страдам дни или седмици, преди той да е наясно или да го е грижа достатъчно, че да ми помогне? Предполагам, че трябва да разчитам на себе си за собствената си емоционална подкрепа." Животът може да е много самотен дори ако си обвързана. Трябва непрекъснато да показваш на партньора си, че поне един човек ще я вижда и ще е с нея през пътуването през живота ѝ. (Подсказка: този човек си ти.)

4. Да ѝ позволиш да бъде грижовна

Мъжете имат нужда да защитават, докато от своя страна дамите са грижовни. Жените искат да видят пукнатините в бронята на мъжете. Искат да видят, че те им се доверяват достатъчно, за да се отворят към тях. Искат да помогнат, когато половинките им изпитват тъга. Мъж, който има балансирана мъжка енергия и разбира женската, ще приветства грижите на жената до себе си. Някога държал ли си отворена врата за жена, защото е учтиво (но по-скоро, защото тя е човек и това дори не е било акт, основаващ се на пола) и тя казала ли е: „О, какво? Не мога да отворя вратата за себе си, защото съм жена! Ти, сексист такъв!“ Това е пример за ранена, небалансирана жена, която не иска да приеме помощ от мъж. Точно така се чувства тя, когато я отблъскваш, когато се чувстваш най-уязвим. "Не е нужно да слагам главата си на гърдите ти и да ти разкажа за чувствата си, защото нямам такива!" Това е лъжа. Това е лъжа, която не позволява на партньора ти да се доближи до теб. Тази липса на уязвимост и на истина е това, което кара и двама ви да страдате. Така че допусни я до себе си. Иска да те обича.

5. Да се чувства сексуално желана

Каква е голямата разлика между връзката ти с половинката ти и тази с всички останали в живота ти? С нея правиш секс. Жената трябва да се чувства сексуално желана. Тя иска да се увери, че я виждаш и оценяваш като жена и сексуално. Похвали тялото ѝ. Покажи спонтанност и ѝ напомняй, че забелязваш сексуалността ѝ, а от това и двамата може само да спечелите.

6. Да е ценена

За дамите хвалбите и оценяването са важни. Напомни на половинката си, че я обичаш. Кажи ѝ, че оценяваш това, което носи в живота ти. Покажи ѝ колко означава за теб. Най-бързият начин да провалиш връзката си е като пренебрегваш партньора си и го приемаш за даденост. Оценяването върши точно обратното. Така показваш на човека до себе си, че си наясно с това, което е донесъл в твоя живот и искаш да си сигурен, че и тя го знае. Така че, кажи ѝ какво цениш в нея и ѝ го казвай често.

7. Да почувства, че може да разчита на теб

Животът става доста объркан понякога. Когато възникнат неизбежни трудности, се поддаваш на натиска или можеш ли да се огънеш, но не и да се пречупиш? Жените искат да знаят, че половинките им могат да се справят. Искат да знаят, че няма да избягат и да се скрият, когато станат "прекалено емоционални", за да им се харесат. Искат да знаят, че могат да разчитат на мъжа до себе си. Когато ѝ кажеш, че ще направиш нещо, а след това не го правиш, от това я боли. Тя губи доверие в теб, което трябва да бъде спечелено. Дори привидно дребни неща го разбиват, например, като казваш, че ще измиеш съдовете малко след вечеря, но ги измиеш на следващата сутрин. Когато достатъчно „малки престъпления“ като това се натрупат, тя няма да ти повярва. Направи това, което казваш, бъди когото казваш, че си и да бъди последователен в действията си.

От какво се нуждае жената във връзката си?

Тя иска партньор, който го е грижа. Не иска перфектен мъж, а такъв, който се стреми да бъде най-добрата версия на себе си. Не желае непременно някой, който планира всяка крачка от живота си предварително, но иска момче с цели. Не иска някой, който плаче всеки ден, а някой, който има смелостта да го направи пред нея, когато има нужда. Не желае някой, който ходи на терапия постоянно, но иска някой, който има смелостта да се изправи срещу собствените си емоционални демони.

Така че реши какъв искаш да бъдеш в отношения, каквито повечето хора нямат и положи необходимото усилие да станеш такъв. Жената до теб иска да си такъв, точно както и ти искаш тя да се доближи до теб максимално.