Да признаеш, че си във връзка, която ти вреди, с човек, който ти вреди, е едно от най-трудните неща за признаване пред теб самата. Просто защото е трудно за осъзнаване. Е, следващите редове ще ти помогнат да го направиш. А после просто трябва да помогнеш на себе си...

8 неща, които подсъзнателно правиш, когато човекът до теб е вреден за теб:

1. Непрекъснато търсиш одобрението на партньора си 

Не си даваш сметка, но заради мъжа до теб си забравила колко силен и стойностен човек си всъщност и вместо да се обърнеш към себе си, търсиш потвърждение за това от него. 

2. Когато сте заедно, нямаш усещането, че ти е лесно

Сякаш непрекъснато трябва да се стараеш. Да внимаваш какво казваш, как го казваш и защо го казваш. Да внимаваш какво правиш. Или не правиш. Да следиш себе си и да премисляш думите и действията си.

3. Непрекъснато премисляш думите и постъпките на партньора си

Търсиш доказателства за това, че те обича, че наистина иска да е с теб. Или се опитваш да разбереш дали вече не си му омръзнала и не иска да се разделите. С други думи, опитваш да се четеш между редовете.

4. Изпитваш повече страх във връзката си, отколкото любов и спокойствие

Страхуваш се да не го ядосаш. Страхуваш се да не предпочете някоя друга пред теб. Страхуваш се да не ти обърне гръб и да си тръгне. Страхуваш се, че ако не си, връзката ви най-вероятно няма да я има.

5. Стараеш се да му се харесаш

Стараеш се да си такава, каквато мислиш, че иска да бъдеш. Стараеш се да предвидиш и удовлетвориш желанията му. Стараеш се да се чувства винаги обичан. И избиран. И всъщност спираш да обичаш и избираш себе си.

6. Губиш вяра в себе си, когато си с него

Забравяш за всички свои успехи и мислиш само за провалите. Отказваш се от мечтите си, защото си казваш, че са невъзможни. Спираш да вярваш в потенциала и способностите ти. Изневеряваш... на себе си. 

7. Опитваш се да се оприличаваш с него

Несъзнателно започваш да го копираш. Започваш от неща като филмите, музиката, храната, местата за забавления, за да стигнеш до хобитата, приятелите, до... самата ти същност. И не разбираш, че заличаваш себе си.

8. Преобръщаш живота си на 180 градуса само за да си му удобна...

Променяш живота си и себе си до неузнаваемост. За теб самата и за хората около теб. Отказваш се от неща, които са важни за теб, само за да си с него. Отказваш се от жената, която си, за да бъдеш жената, която той иска да си. 

Вдъхновено от мрежата... и живота