Човешките нокти са много здрави, но все пак продължават да се чупят. Счупените нокти са често срещан проблем, който може да бъде предизвикан от сухота, прекалено овлажняване и много други фактори. За щастие има много продукти, които могат да спрат процеса и е лесно да бъдат открити у дома или в магазина.

Искаме да ги споделим с вас. Ето ги и тях:

1. Поставете краставици

Ако ноктите ви са крехки, използвайте тази техника. Така те ще се обогатят на различни витамини, калций и желязо. Поставете пръстите си в сок от краставици за 5 минути.

2. Намажете с масло от чаено дърво

Направете го с тампон за грим или памук. Подходящо е за гъбички по ноктите.

3. Търкайте с лимонов сок и сода за хляб

Така можете да избелите ноктите си. Поставете памук, напоен с лимон за 10 минути. Ако искате по-дълбоко почистване, смесете лимонов сок със сода за хляб, за да се образува паста и търкайте ноктите си, нанасяйки я с четка за зъби.

4. Пийте чай от хвощ

Той е известен антиоксидант и има противовъзпалително свойство. 2 чаши на ден са добър начин да поддържаме ноктите здрави.

5. Поставяйте масло от риган

Намира се лесно и е заместител на това от чаено дърво. Ако имате проблеми с бактерии или гъбички, то е идеалното средство за борба срещу тях. Прилагайте с памуче.

6. Консумирайте храни, богати на биотин (витамин Б7)

С негова помощ ноктите ви ще пораснат бързо и ще се заздравят. Такива храни са ядките, яйцата, бананите, гъбите и карфиол.

7. Масажирайте с кокосово масло

То подхранва и хидратира ноктите. Поставете няколко капки от него и масажирайте, докато не попие.

8. Потопете ръце в ябълков оцет и вода

Това е идеалното решение срещу инфекции. Трябват ви равно количество вода и оцет. Потопете ноктите си за около 30 минути или просто поставете с памук.

9. Използвайте чесън

Чесънът съдържа антибактериално свойство. Направете си паста и прилагайте.

Ако имате сериозни проблеми с ноктите, посетете доктор. Проблемът може да не е козметичен.