Защо красивите и умни жени са необвързани?

Има различни причини, но главно това се случва, защото са интелигентни. Макар и това да е много положителна черта, да, момичета, мъжете бягат от такива като вас!

Според проучвания на Йейлския университет днес има огромна липса на образовани мъже, докато броят на жените, които имат висше образование е в пъти по-голям. Оказва се, че мъжете не се чувстват достатъчно мъжествени, когато са с по-интелигентна жена и така намират жените, които не са чак толкова умни, за по-привлекателни.

Това прави изборът на нежния пол още по-труден, но не трябва да забравяме, че всичко зависи и от самите нас и нашите очаквания.

Ето кои са 9 от най-често срещаните проблеми на умните жени, когато трябва да си избератси (сигурни сме, че ще се припознаеш в тях!):

1. Такава дама никога не започва връзка с неподходящи мъже

Умната жена няма да започне връзка с човек, който не е умен поне колкото нея. И винаги ще вижда всяко едно нещо, което ще добавя по една огромна червена точка и ще го тика все повече към графата с неподходящите мъже.

2. Интелигентната жена избягва игричките

Тя не играе никога, просто не ѝ е в кръвта. Дама като нея по-скоро ще предпочете смислени разговори и вълнуващ флирт, отколкото лъжи. Мъж, който не си струва, не ѝ трябва! 

3. Сериозните връзки невинаги са за нея

Умната жена е много внимателна, когато прави своя избор. Тя няма нужда от човек, който да я топли в леглото. Просто в един момент може да реши, че не желае сериозна връзка, защото за нея кариерата е преди семейството.

4. Чувства се перфектно и сама

Да, този тип жена обича самотата, колкото и странно да е. Докато търси подходящия, нямат проблем да е сама, защото може да се грижи достатъчно добре за себе си и няма нужда от друг, за да е щастлива и доволна от живота, особено ако това трябва да бъде на всяка цена и само за да каже, че е обвързана.

5. Има нужда от време насаме със себе си

Интелигентната жена може да се почувства уморена от всичките срещи, които не са довели до нищо хубаво или нещо, което да не е издържало много. В такива моменти тя просто ще иска да остане насаме с мислите си и просто да си почине. 

6. Може да изглежда резервирано

Понякога тя е студена и дистанцирана, заета е достатъчно, за да се занимава с мъж, който не я заслужава. Тя просто се е наузила и знае, че не си струва да си губи времето...

7. Няма предразсъдъци

Умната жена е независима. Тя няма да се омъжи само защото обществото ѝ го налага. Това е и причината да се среща само с мъже, които истински харесва и привличат вниманието ѝ, вместо с някой, който да ѝ казва какво и как да прави.

8. Търси господин Перфектен

Умната жена вярваа, че е по-добра от всички други и очаква половинката ѝ също да е на това ниво. Мъже, трябва доста да се постараете, за да спечелите вниманието на такава дама от класа! 

9. Има интересен живот

Тя е заета с кариерата си, има няколко прекрасни и добри приятели и доста хобита. Затова и невинаги ще има време за срещи. Но пък умее да се  наслаждава на собствената си компания.

Намирането на любов не е лесно. Колкото и да сме претенциозни или заети, не трябва да забравяме, че любовта и семейството са най-важните неща в живота, но също така и вътрешния баланс и усещане, че сме направили най-добрия избор за себе си!